Krievijas propagandistam Solovjovam ir uzturēšanās atļauja Itālijā, atklājis Navaļnijs (4)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs publiskojis attēlus ar dokumentu, kas Kremļa propagandistam Vladimiram Solovjovam dod tiesības dzīvot Itālijā, vēsta portāls "Meduza".

Navaļnijs neatklāja, kā ieguvis dokumenta attēlus.

Spriežot pēc dokumenta, Solovjovs 2014.gadā saņēma atļauju dzīvot Itālijas pilsētā Komo (kā iepriekš vēstījis Navaļnijs, propagandistam pieder villas pie gleznainā Itālijas ezera ar tādu pašu nosaukumu).

Atļaujas termiņš bija 2016.gada novembris. Nav zināms, vai uzturēšanās atļauja pēc tam tika pagarināta.

Kā uzturēšanās atļaujas iegūšanas iemesls norādīts "izvēlētā dzīvesvieta".

Itālijā šādas uzturēšanās atļaujas izdod cilvēkiem, kuriem valstī pieder nekustamais īpašums un lieli ienākumi, kas nav darba alga, bet, piemēram, dividendes, ieņēmumi no NĪ vai pensija. 2019.gadā aktuālie noteikumi paredz, ka šādiem ieņēmumiem jāsastāda ne mazāk kā 31 000 eiro gadā.

Šādas uzturēšanās atļaujas īpašniekiem Itālijā jāmaksā nodokļi no attiecīgajiem ieņēmumiem.

Solovjova pārstāvji norādījuši, ka dokuments nedodot tiesības strādāt Itālijā vai pretendēt uz Itālijas pilsonību. Ar to valstī varot palikt ne ilgāk kā ar vīzu - 90 dienas.

Solovjovs janvārī pēc Navaļnija raksta atzina, ka viņam ir villa pie Komo ezera. "Es neesmu ierēdnis, nekādus likumus neesmu pārkāpis," viņš teica. "Gribēsies nopirkt vēl kaut kur - to arī izdarīšu. Nodokļus maksāju, līdzekļi atļauj."

Propagandista raidījums "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" tiek raidīts telekanālā "Rossija". Solovjovs pazīstams ar to, ka aizstāv Kremļa nostāju un kritizē Rietumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu