No bezvēsts pazudušajiem līdz aizdomās turamajiem: kanādiešu pusaudži vēlas "aiziet ar blīkšķi", uzskata tēvs (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kad no 18 gadus vecā Braiera Šmegelska un 19 gadus vecā Kama Makleoda kādu laiku nebija saņemtas nekādas ziņas, Kanādas policija viņus sāka meklēt kā bezvēsts pazudušos. Taču drīz pēc tam abi jaunieši kļuva par aizdomās turamajiem par trīs slepkavību pastrādāšanu. Šmegelska tēvs intervijā medijiem pieļāvis, ka viņa dēls vēlas no dzīves aiziet ar "blīkšķi".

Policija uzskata, ka Šmegelskis un Makleods slēpjas mežainā, purvainā ciemā Manitobas ziemeļos. Ciemā dzīvo apmēram 1000 cilvēku. Tur valdošie dabas apstākļi apgrūtina meklēšanas operāciju.

Policija viņus tur aizdomās par amerikāņu un austrāliešu jauniešu pāra, kā arī kanādiešu augstskolas pasniedzēja slepkavībām Britu Kolumbijas laukos.

Šmegelska tēvs trešdien intervijā medijiem sacīja, ka viņa dēls, visticamāk, vēlas "aiziet ar blīkšķi".

"Normāls bērns nešķērso visu valsti, slepkavojot cilvēkus. To dara bērns, kurš cieš ļoti lielas sāpes," uzskata Alans Šmegelskis.

Savu dēlu viņš raksturo kā intravertu. Makleods bija viņa draugs, un puiši daudz laika pavadīja kopā. Abi strādāja veikalu ķēdē "Walmart", taču sacīja, ka zemā atalgojuma dēļ esot nolēmuši doties uz Albertu un censties atrast darbu tur.

"Es ticēju, ka tieši to viņi arī darīs. Es biju absolūtā šokā, kad pēc divām dienām avīzē izlasīju, kas patiesībā notiek," stāsta tēvs.

24 gadus vecā amerikāniete Činna Noele Dīza  un 23 gadus vecais austrālietis Lukass Robertsons Faulers 15.jūlijā tika atrasti nošauti netālu no Laierdas karstajiem avotiem Britu Kolumbijas ziemeļu daļā. Pāris ar auto apceļoja Kanādu.

Netālu no slepkavības vietas ceļmalā tika atrasts aizdedzināts auto ar dzīvojamo vagoniņu, kas piederēja Makleodam un Šmegelskim. Izmeklējot degšanu, policija tuvumā atrada vīrieša līķi. Upuris vēlāk tika identificēts kā 64 gadus vecais Leonards Diks, botānikas pasniedzējs Britu Kolumbijas Universitātē.

Tā kā Šmegelskis un Makleods sadedzināja savu pārvietošanās līdzekli, iespējams, viņi mežā devušies kājām. Tādā gadījumā viņiem problēmas varētu sagādāt nelabvēlīgie dabas apstākļi un kukaiņi, pieļauj policija.

Jaunieši ir bruņoti un bīstami, tāpēc likumsargi aicinājuši vietējos iedzīvotājus nekādā gadījumā viņiem netuvoties.

Alans Šmegelskis pieļauj, ka dēla dienas ir skaitītas. "Viņš būs miris šodien vai rītdien," trešdien teica tēvs. "Es to zinu."

"Dusi saldi, Braier. Es tevi mīlu. Man tik ļoti žēl, ka viss šis ir noticis. Lūdzu piedod, ka nevarēju tevi izglābt," viņš sacīja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu