Kāpēc dienā vajadzētu izlasīt vismaz 15 grāmatas lappušu? (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Grāmata
Grāmata Foto: pixabay.com

Visiem ir zināms labums, ko cilvēks iegūst no lasīšanas, – plašākas zināšanas, lielāks vārdu krājums un kvalitatīva laika pavadīšana – tomēr ne visi uzskata, ka grāmatu lasīšana ir pietiekami vajadzīga un vērtīga. Darbs, pienākumi, ģimene – tās ir tikai dažas lietas, kas var atturēt cilvēku no lasīšanas. Arī bailes no bieziem sējumiem varētu būt pie vainas. Tomēr zinātnieki ir pierādījuši, ka dienā nav jāizlasa simtiem lappušu, lai cilvēks gūtu kādu labumu.

ASV universitātes Vašingtonā valodniece Naomi S. Barona izdevumam “Mental Floss” pastāstīja, ka pat ar 15 izlasītām lappusēm dienā var panākt ļoti daudz. Un ieguldījums, lai to paveiktu, ir ļoti neliels. Lielākā daļa cilvēku 15 lappuses var izlasīt 30 vai mazāk minūšu laikā. Tātad, ievērojot šo ritmu, pat biezāko grāmatu var izlasīt relatīvi īsā laikā, turklāt tā izveidojot labvēlīgu paradumu.

Līdzīgi kā ir ar fiziskām aktivitātēm vai kāda mūzikas instrumenta spēlēšanu, ir nepieciešama regularitāte. Ja tu paskaties uz grāmatu un nodomā, ka lasīsi to, kad tev atradīsies kāda brīva stunda, tu vari attapties pēc vairākām nedēļām, neizlasījis ne vārda. Savukārt, pieturoties pie stingras rutīnas, tu spēsi labāk saglabāt fokusu un saprast izlasīto.

Svarīgi ir arī lasīt fiziskas grāmatas, jo, atšķirībā no elektroniskajām grāmatām, tajā tu nesaskarsies ar dažādiem uzmanības traucēkļiem, kā tas ir ar ierīcēm. Fiziska grāmata arī nodrošina sasnieguma sajūtu, jo katras lapas pāršķiršana, nemaz nerunājot par brīdi, kad grāmata tiek pabeigta.

Tāpēc izbrīvē dienā 30 minūtes laika, lai pievērstos grāmatai. Tas ir mazs ieguldījums nenovērtējamam ieguvumam vēlāk.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu