Navaļnija ārste: Aleksejam nekādas alerģijas nav un nekad nav bijis (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Svētdien slimnīcā tika nogādāts kārtējo reizi apcietinātais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs. Viņa preses sekretāre paziņoja, ka slimnīcas personāls diagnosticējis "akūtu alerģisku reakciju". Tomēr oftalmoloģe Anastasija Vasiļjeva, kura Navaļniju ārstē kopš 2017.gada, apšaubījusi diagnozi, raksta "Eho Moskvi".

(Papildināta ziņa.)

Viņa sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka kopā ar kardiologu Jaroslavu Ašihminu esot iekļuvusi Navaļnija palātā. "Mēs atnācām pie viņa kā ārsti - ar dokumentiem, apskates instrumentiem (uzsvēršu, ka slimnīcā nav oftalmoloģijas nodaļas). Mēs vēlējāmies palīdzēt kolēģiem ātrāk un kvalitatīvāk sniegt Aleksejam medicīnisko palīdzību," norāda mediķe.

Viņi sākuši izmeklēt opozicionāru, taču palātā esot bijis "vesels konvojs" un pavisam drīz abi mediķi tika izraidīti no telpas. 

Medpersonāls galu galā sazinājies ar galveno ārsti Olgu Šarapovu, kura teikusi, ka slimnīcā nestrādājošu ārstu konsultācijas esot aizliegtas. 

"Un viņu necik nesatrauca pat tas, ka Aleksejam acīm redzami ir oftalmoloģiska patoloģija un ka toksiska keratokonjunktivīta gadījumā palīdzība jāsniedz nekavējoties, bet oftalmoloģiskās nodaļas un dežurējošā oftalmologa slimnīcā nav," raksta Vasiļjeva, norādot uz Šarapovas iesaisti partijā "Vienotā Krievija".

Vasiļjevas diagnoze - pietūkums un palielināts asins pieplūdums plakstiņu rajonā un ap acīm, strutaini izdalījumi no labās acs un stipra nieze. Uz Navaļnija kakla, muguras, krūtīm un elkoņiem esot papulozi izsitumi. 

Simptomi atbilst akūtam toksiskam keratokunjunktivītam un dermatītam, norāda Vasiļjeva. 

"Es kā [Navaļnija] ārstējošais ārsts (..) varu ar pārliecību teikt, ka tās ir nezināmu ķīmisko vielu darbības sekas," uzsver Vasiļjeva. "Aleksejam nekādas alerģijas nav un nekad nav bijis. Pie tam viņš ēda to pašu ēdienu, ko visi ieslodzītie, nekādu jaunu parfimēriju vai higiēnas produktus neizmantoja."

Viņa neizslēdza, ka Navaļnijs varētu būt saindēts ar kādu nezināmu ķīmisku vielu.

Ārste raidorganizācijai "Doždj" sacīja, ka paņēmusi Navaļnija kreklu un matu paraugus, lai varētu veikt neatkarīgu ekspertīzi. Iespējams, ka tie tiks sūtīti uz kādu Eiropas laboratoriju.

Šarapova uz Vasiļjevas piezīmi par saistību ar "Vienoto Krieviju" norādīja, ka neesot nevienas partijas biedre un ka Maskavas domes vēlēšanās piedalās kā neatkarīga kandidāte, bet Navaļnijs uz viņas slimnīcu nosūtīts vienkārši tāpēc, ka tā bija vistuvāk.

Slimnīca pirmdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis esot apmierinošs, vēsta aģentūra "Reuters".

Pirmdien Vasiļjeva sociālajos tīklos ziņoja, ka viņai un Ašihminam esot dota atļauja apciemot Navaļniju un sniegt viņam konsultāciju, ziņo "Meduza". "Pašlaik dodos uz turieni," viņa raksta. "Gandrīz neticas. Paldies visiem, kuri vakar atbalstīja un pārdzīvoja, atbrauca uz slimnīcu. Patiecoties jums visiem, pārmaiņas ir un būs."

Kā jau ziņots iepriekš, Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs tviterī pavēstījis, ka vēl pagājušajā mēnesī izcietis 28 dienu administratīvo arestu tajā pašā kamerā, no kuras Navaļnijs aizvests uz slimnīcu, un arī viņam bijuši līdzīgi simptomi.

“Tūlīt pēc atbrīvošanas viss pietūku un pārklājos ar sarkaniem plankumiem. (..) Domāja, ka man ir alerģija. Pēc visa spriežot, Aleksejam ir tieši tādi paši simptomi, un tā ir kaut kāda dīvaina alerģija,” raksta Volkovs.

Viņš arī norādījis, ka kamerā bijuši antisanitāri apstākļi.

“Nez vai šajā gadījumā ir vieta konspiroloģijai, bet vietā būtu nopietni pārbaudīt izolatoru, lai noskaidrotu, kas tā par lipīgo nešķīstību viņiem dzīvo ventilācijā vai vēl kaut kur; ņemot vērā turienes antisanitāros apstākļus, tas var būt jebkas,” piebildis Volkovs.

Jau vēstīts, ka politiķim trešdien, 24. jūlijā, tika piespriests 30 dienu arests par aicinājumu protestēt pret neatkarīgo kandidātu nereģistrēšanu gaidāmajās Maskavas domes vēlēšanās.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu