Video: Engures pludmalē no caurules jūrā gāžas tumšs šķidrums (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VVD

Svētdien, 28. jūlijā, Engures pludmalē netālu no ostas atpūtniekus pārsteidzis netīkams skats - no caurules jūrā šļācās tumšs, duļķains šķidrums ar nepatīkamu smārdu.

Kā norādīja Engures novada domes priekšsēdētāju Gundars Važa, notikuma vietā norisinās Engures ostas akvatorijas kapitālā padziļināšana un izmeši jūrā plūst no ostas.

"Vienīgā caurule, kas šobrīd tiek laista jūrā, ir no tā, ka osta veic akvatorijas kapitālo padziļināšanu. Notekūdeņi tiek pārpumpēti brīvajā zonā. Varētu būt, ka tumšā masa veidojas no nogulsnējušajām smiltīm, bet noteikti tas nav nekas videi kaitīgs," sacīja Važa.

Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde šodien, 29. jūlijā, ir uzaicinājusi Engures ostas pārvaldes pārstāvi sniegt paskaidrojumus par nedēļas nogalē veiktajiem ostas padziļināšanas darbiem, kas izraisīja satraukumu Engures pludmalē brīvdienas pavadīt sabraukušajos atpūtniekos. 

VVD vides inspektors, aizbraucot uz pludmali, pārliecinājās, ka tās ir gultnē ilgstoši uzkrājušās smiltis, kas sajaukušās ar dūņām un samešiem, un apdraudējumu videi un iedzīvotājiem nerada.

Dienests janvāra sākumā projektētā dziļuma darbu atjaunošanai Engures ostas pārvaldei izsniedzis tehniskos noteikumus. Tajos ietvertas vides prasības, kas jāievēro darbu veikšanas laikā. Noteikumi paredz, ka padziļināšanas darbi jāveic tā, lai maksimāli novērstu izraktās grunts nonākšanu ūdenī. Lai noskaidrotu, kāpēc tas nav izdarīts, šodien uz VVD sniegt paskaidrojumus uzaicināts Engures ostas pārvaldes pārstāvis.

VVD uzdos darbu veicējam arī izvietot informatīvus plakātus darbu veikšanas vietās, lai informētu iedzīvotājus par notiekošo.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu