Britam jāmaksā £100 000 sods par sociālā dzīvokļa izīrēšanu vietnē "Airbnb" (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Airbnb. Ilustratīvs attēls
Airbnb. Ilustratīvs attēls Foto: JOEL SAGET / AFP

Lielbritānijā kāds vīrietis iekūlies nepatikšanās par sociālā dzīvokļa izīrēšanu vietnē "Airbnb". Viņš vairāku gadu garumā izīrēja pašvaldības piešķirto dzīvokli tūristiem un citiem gribētājiem, taču tagad viņam nāksies atmaksāt 100 974 sterliņu mārciņas (110 320 eiro) - summu, ko viņš nelikumīgi nopelnīja, vēsta raidorganizācija BBC.

37 gadus vecais Tobijs Harmans vienistabas dzīvokli īstermiņa īres platformas "Airbnb" lietotājiem piedāvā kopš 2013.gada. Par to atstātas vairāk nekā 300 atsauksmes. 

Harmans centās slēpt savu identitāti - vietnē viņš uzvedās par dzīvokļa saimnieci vārdā Lara.

Vestminsteras pašvaldība atklāja, ka īrnieku atsauksmēs parādās Harmana vārds, un sāka pētīt sludinājumu. Vīrieša bankas kontu informācija liecina, ka viņš vairāku gadu garumā saņēma maksājumus no "Airbnb". 

Taču Harmanam nebija tiesību izīrēt un gūt materiālu labumu no sociālā dzīvokļa.

Vīrietim nāksies ne tikai atlīdzināt nelikumīgi gūtos ienākumus, bet arī pamest dzīvokli, ko pēc tam piešķirs kādam citam cilvēkam.

Kompānija "Airbnb" raidorganizācijai BBC apliecināja, ka sludinājums šogad esot izņemts no vietnes. 

Vestminsteras pašvaldība norāda, ka veicot izmeklēšanu par vismaz 1500 dzīvokļiem, par kuriem "Airbnb" ievietoti sludinājumi.

"Sociālie dzīvokļi paredzēti tam, lai nodrošinātu mūsu rezidentiem tik ļoti nepieciešamās mājvietas, nevis ģenerētu nelikumīgus ienākumus negodīgiem iedzīvotājiem," sacīja pašvaldība.

Pašvaldība arī cenšas panākt nacionāla mēroga reģistra ieviešanu, lai varētu atklāt līdzīgus gadījumus.

2015.gadā "Airbnb" bija ievietoti apmēram 20 000 mājokļu īstermiņu īres piedāvājumi, bet tagad to skaits palielinājies līdz 80 000. Tas samazina ilgtermiņa īrei pieejamo dzīvokļu piedāvājumu, norāda eksperti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu