Zelenskis piezvanījis Putinam par Donbasā nogalinātajiem ukraiņu karavīriem (34)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdienas rītā sazvanījies ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu, lai apspriestu situāciju prokremlisko separātistu kontrolētajā Donbasā un ukraiņu karavīru nāvi, vēsta UNIAN.

Kā jau ziņots, otrdien Ukrainas austrumos mira četri Ukrainas karavīri.

Pēc tikšanās ar Ukrainas amatpersonām Zelenskis žurnālistiem paziņoja, ka esot par šo tematu runājis pa telefonu ar Putinu.

"Tikko šorīt runāju par to ar prezidentu Putinu. Nevilcinoties viņam piezvanīju un pateicu: tas mūs netuvina mieram un ļoti jūs lūdzu pārliecināt to pusi [prokremliskos separātistus], lai viņi beidz slaktēt mūsu cilvēkus," sacīja Zelenskis.

Viņš esot arī runājis par Krievijas aizturēto ukraiņu atgriešanos dzimtenē.

Zelenskis norāda, ka telefonsaruna ar Putinu esot bijusi gara.

Donbasā 21.jūlijā stājās spēkā "maizes pamiers" - beztermiņa aizliegums jebkāda veida uguns atklāšanai. Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misija vēlāk paziņoja, ka 21.jūlijā fiksējusi 75 ugunspārtraukšanas režīma pārkāpumus.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai  piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu