Krievijas "kara olimpiāde" Kaļiņingradā ar Irānas, Ķīnas un Venecuēlas karavīru piedalīšanos (17)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kaļiņingradas Baltijas jūras piekrastē norisinājušās par Krievijas "kara olimpiādi" iesauktās Starptautiskās armijas spēles. Kaļiņingradā noturētajā spēļu posmā piedalījās karavīri no trim Krievijai draudzīgām valstīm - Irānas, Ķīnas un Venecuēlas, ziņo aģentūra "Reuters".

Kaļiņingradā notika sacensību posms, kurā dažādus uzdevumus izpildīja jūras kājnieki.

Kaļiņingradā atrodas Krievijas Baltijas flotes bāze.

Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar Krievijas valdības aģentūras TASS sniegto informāciju, 2019.gada spēlēs pavisam piedalīsies vairāk nekā 5000 karavīru. Laikā no 3. līdz 17. augustam tās notiks desmit valstu teritorijā - Krievijā, Azerbaidžānā, Armēnijā, Baltkrievijā, Irānā, Indijā, Ķīnā, Kazahstānā, Mongolijā un Uzbekistānā.

Tiks rīkotas sacensības dažādās disciplīnās, tai skaitā "tanku biatlonā" un bruņoto spēku pavāru starpā.

Četras NATO valstis - Francija, ASV, Slovākija un Turcija - uz spēlēm nosūtījušas novērotājus, norāda TASS.

Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas rīkotās Starptautiskās armijas spēles norisinās piekto gadu. Tās ir nevis militārās mācības, bet gan drīzāk atgādina kara izrādi.

Spēlēs piedalās apmēram 30 valstis, kuras savā starpā cīnās dažādās disciplīnās, cenšoties demonstrēt savu militāro spēku. Taču Krievija vienmēr ir spēļu uzvarētāja, 2017.gadā rakstīja raidorganizācija CNN. Togad otrajā vietā palika Kazahstāna, bet trešo vietu ieņēma Ķīna.

Šīs spēlēs Krievijai kalpo par ieganstu izrādīt jaunākos ieročus un palepoties ar to, ka par spīti Rietumvalstu sankcijām un centieniem Krieviju izolēt valstij joprojām ir sabiedrotie citos reģionos.

Savā ziņā tas ir arī savdabīgs izklaides pasākums. Pagājušonedēļ spēļu posma atklāšanas pasākumā Pleskavā bija vērojams priekšnesums, kurā karavīri bruņutransportā grieza piruetes, kā arī notika vietējo slavenību uzstāšanās. 

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu