Aizsardzības ministrija kopā ar bankām izspēlē krīzes scenārija vingrinājumu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Makare/LETA

Šodien, 8. augustā, finanšu sektora pārstāvji piedalās Aizsardzības ministrijas (AM) rīkotā krīzes scenārija vingrinājumā, lai pārbaudītu nozares sagatavotību strādāt potenciālās ārkārtas situācijās, informēja AM.

"Finanšu sektora spēja strādāt hibrīdkara laikā ir būtiska visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas sastāvdaļa. Šā iemesla dēļ mēs organizējam šādus vingrinājumus kopā ar bankām un citām šīs jomas vadošajām iestādēm," vingrinājuma atklāšanā uzsvēra aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Finanšu sektora pārstāvji jau iepriekšējos gados iesaistījušies līdzīgās krīzes scenārija izspēlēs. Vingrinājumu mērķis ir stiprināt Latvijas finanšu sektora noturību pret dažāda veida apdraudējumiem.

Arī šogad rudenī gaidāmajās Ministru kabineta mācībās "Kristaps" būtisku uzsvaru liks uz finanšu sektora sagatavotību darbībai potenciālās ārkārtas situācijās.

Viens no visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas mērķiem ir nodrošināt valstij svarīgu funkciju - enerģētikas apgādes, sakaru, finanšu pakalpojumu, veselības sistēmas un citu sektoru darbību krīžu un citu satricinājumu laikā.

Šāda veida mācības ļauj izvērtēt, piemēram, banku sistēmas ietekmējamību kiberuzbrukumu gadījumos, kā arī secināt, cik ilgi banku darbība var tikt pārtraukta, pirms tas nopietni sāktu ietekmēt kritiskos pakalpojumus un datu apriti.

Jau ziņots, ka šogad 8.janvārī Ministru kabinets atbalstīja AM izstrādāto informatīvo ziņojumu par visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā.

Savukārt 2.aprīlī valdība atbalstīja visaptverošas valsts aizsardzības jautājumu koordinācijas darba grupas izveidi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu