Krievijas amatpersonas mazdēls jau četru gadu vecumā "paša spēkiem" bija kļuvis par miljonāru (43)

Izmeklē Navaļnijs
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas Vēlēšanu komisijas loceklis juridiskajos jautājumos Boriss Ebzejevs
Krievijas Vēlēšanu komisijas loceklis juridiskajos jautājumos Boriss Ebzejevs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Vēlēšanu komisijas loceklis juridiskajos jautājumos Boriss Ebzejevs ļoti lepojas ar savu mazdēlu Artūru – zēns ļoti labi spēlē šahu, bet, kā noskaidrojis Alekseja Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds, viņš ir arī ļoti veiksmīgs cilvēks – jau četru gadu vecumā zēns bija miljonārs.

Kā Norāda fonda eksperti, Ebzejevs uzskatāms par Putina režīma juridisko balstu, un tieši viņš ir viens no galvenajiem atbildīgajiem, kāpēc dalībai septembrī gaidāmajās Maskavas Domes vēlēšanās netika pielaisti neatkarīgie kandidāti.

69 gadus vecā Ebzejeva mazdēlam Artūram šobrīd ir desmit gadi. Šajā vecumā Artūram ir jau trešā pieaugušo sporta klase šahā.

Tomēr kā uzsver fonds, Artūrs Ebzejevs ir ne tikai lielisks šahists, bet arī visveiksmīgākais un talantīgākais zēns Krievijā.

Kad Artūram bija četri gadi, viņš Maskavā nopirka ekskluzīvu dzīvokli 274 kvadrātmetru platībā.

Šāds dzīvoklis maksā aptuveni 500 miljonus rubļu (6,8 miljonus eiro).

Mazajam Artūram šo dzīvokli neuzdāvināja. Saskaņā ar oficiālajiem dokumentiem, Artūrs šo dzīvokli esot nopircis pats un tas reģistrēts uz viņa vārda.

Laikā, kad zēns "iegādājās" dzīvokli, viņa vectēvs bija Karačajas-Čerkesijas Republikas vadītājs, un tik lielu ienākumu, lai finansētu šāda dzīvokļa iegādi, viņam nebija.

Savukārt Artūra tēvs un Borisa dēls Boriss jaunākais dzīvokļa pirkšanas brīdī strādāja Krievijas Pensiju fondā un arī viņam nebija oficiālu ienākumu šāda pirkuma finansēšanai.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu