Pēc veipošanas vairāki ASV pusaudži nogādāti slimnīcā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis veipo.
Vīrietis veipo. Foto: Unsplash

ASV jau vairāki jaunieši nogādāti slimnīcā ar smagām elpošanas grūtībām, kas radušās veipošanas dēļ. Tomēr nevienam nav skaidrs, kāpēc tā notiek.

Kā vēstīts izdevumā “NBC News”, kopumā jūlija beigās pēc veipošanas hospitalizēti 22 cilvēki no Minesotas, Viskonsinas un Ilinoisas.

Pacienti sūdzējās par klepu, elpas trūkumu un nogurumu, kā arī atsevišķos gadījumos par vemšanu un caureju. Pirms ierašanās slimnīcā pacientu simptomi progresīvi pastiprinājās.

Vienam pacientam no Viskonsinas pat bija jāizraisa mākslīgā koma, jo viņa plaušas sāka piepildīties ar šķidrumu. Tagad viņš ir izrakstīts no slimnīcas un turpina veseļoties mājās.

Nav īsti skaidrs, kas visiem šiem gadījumiem vēl ir kopīgs, izņemot veipošanu. Veselības dienesti tagad cenšas noskaidrot, kādi tieši bija pacientu izmantotie smēķēšanas aparāti un ieelpoto vielu ķīmiskais sastāvs.

Visu sarežģī tas, ka likumā nav noteikta prasība uz elektronisko cigarešu šķidrumiem norādīt to sastāvu, kā arī iespējamība, ka pusaudži veipošanai nepieciešamos produktus iegādājās nelegālā veidā.

“Veipošanas īstermiņa un ilgtermiņa efekts uz veselību vēl tiek pētīts, tomēr šie pēdējie hospitalizācijas gadījumi liecina, ka elektronisko cigarešu smēķēšana nemaz tik nekaitīga nav,” komentēja veselības eksperti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu