Interjera dizainere iesaka mēbeles, kas atvieglos skolēna ikdienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, nākas ne tikai iegādāt mācību procesam vajadzīgās lietas, bet arī domāt par bērna komfortu mācoties, tāpēc vecāki arvien biežāk pirkumu sarakstā iekļauj arī mēbeles – rakstāmgaldus, krēslus un plauktus. Uzņēmuma 220.lv eksperti sadarbībā ar interjera dizaineri Inesi Oboļeviču skaidro, kas ir jāņem vērā, iekārtojot dažāda vecuma skolēnu istabu, lai mēbeles nodrošinātu pilnvērtīgu mācību vidi mājās.

Nelieli pirkumi, kā kancelejas preces un mugursomas, neprasa ilgu prātošanu, kā tas ir gadījumos, kad tiek plānots lielāks pirkums, piemēram, mēbeles bērnistabai. Lai vecāki neapjuktu garajā skolas preču sarakstā un savai atvasei sagādātu visatbilstošākās mēbeles, eksperte izceļ mēbeļu labās īpašības un funkcijas.

Mēbeles pirmsskolas vecuma bērniem – krāsainas un funkcionālas

Kā skaidro interjera dizainere I. Oboļeviča, bērniem patīk mēbeles, kas ir labi pamanāmas, tāpēc pirmsskolas vecumā bērniem vispiemērotākās ir rotaļīgas mēbeles, kas nozīmē daudz krāsu. Tikpat liela nozīme ir mēbeļu funkcionalitātei, kad bērns sāk lēmām nobriest skolas solam, tāpēc ir būtiski nodrošināt ērtu mantu uzglabāšanu, lai zīmuļi, līme, papīrs un viss, kas nepieciešams praktiskiem uzdevumiem, atrastos pa rokai, jo galvenais galda mērķis ir vieta, kur zīmēt un rakstīt.

Foto: Publicitātes foto

Meklējot mēbeles pirmsskolas vecuma bērniem, vajadzētu padomāt par mantu atvilktnēm, lai ieviestu organizatorisku kārtību.

Eksperte iesaka iegādāties galdu ar plauktu sistēmu vai iebūvētām kastēm, kas ir atšķirīgās krāsās, lai mācītu bērnam kārtot lietas pēc to piederības, tādā veidā katrai krāsai piešķirot savu nozīmi – papīru kaste zaļa, zīmuļu kaste sarkana u.tml.

Iekārtojot bērnu istabu, viena no svarīgākajām mēbelēm ir galds, tomēr dažkārt galda funkcija neietver mantu uzglabāšanas iespējas, tāpēc, lai bērna istabā neveidotos nekārtība pēc katras rotaļu reizes, eksperte iesaka interjerā integrēt mantu kastes, kas bieži vien ir ērti novietojamas zem galda vai gultas.

Foto: Publicitātes foto

Jāņem vērā, ka šajā vecumā bērni ļoti ātri attīstās un aug, tāpēc izdevīgāk un ērtāk ir iegādāties mēbeles, kuras ir modelējamas, ar iespēju pārveidot un pārvietot pēc bērna vēlmēm. Modelējamas mēbeles vienmēr ir viegli papildināmas, piemēram, pievienojot papildu plauktiņus drēbju skapim. Otrs variants ir iebūvējamie skapji, kas dažkārt ir veidoti kā atsevišķa istaba. Turklāt šādi skapji ne vien noder apģērba uzglabāšanai, bet arī kā papildu telpa nesezonālo mantu glabāšanai.

Pamatskolas vecuma bērniem ir nepieciešams vairāk vietas

Pamatskolas vecumā bērniem joprojām raksturīgs ir stils, kurā dominē košas krāsas un animētas apdrukas. Šajā vecumā lietu skaits ievērojami aug, tāpēc eksperte iesaka padomāt par lielākiem plauktu skapjiem, ja istabas platība to ļauj. Tāpēc svarīgi ir laikus atcerēties par mēbeļu izmēru un ietilpību, kas arīdzan ievērojami atvieglos mācību procesu mājās un sekmēs kārtību istabā.

Meklējot piemērotākās mēbeles pamatskolas vecuma bērniem, ir jāatceras, ka šajā vecuma posmā bērni vairāk laika pavadīs, mācoties pie galda, līdz ar to jābūt savai vietai gan mācību materiāliem, gan arī dažādiem palīglīdzekļiem vaļaspriekiem vai ārpusskolas aktivitātēm – mūzikas instrumentiem, sporta ekipējumam u.tml.

Foto: Publicitātes foto

Arī pamatskolas vecuma bērniem ļoti svarīgi sekot līdzi pareizai stājai un sēdēšanai pie galda, tāpēc jāparūpējas par to, lai bērnam ir ērts krēsls ar regulējamu augstumu, atzveltni un roku balstu.

 Dizainere iesaka izvēlēties krēslu neitrālā tonī – balts, melns, pelēks - lai tas ilgāk kalpotu.

Pirmkārt, izskatīsies gaumīgāk; otrkārt, bērnam paaugoties, gaume, iespējams, būs ievērojami mainījusies.

Vidusskolēni pievērš uzmanību modernām mēbelēm

I. Oboļeviča norāda, ka vidusskolas vecuma bērniem ir pastiprināta interese ne vien, lai istabas funkcionalitāte būtu pakārtota viņa nodarbēm, bet arī izskatītos stilīgi un moderni, arvien biežāk pielāgojot interjeru paša jaunieša stilam. Pie šāda tipa mēbelēm pieder funkcionālie galdi, kas tiek projektēti vienkārši un vienlaikus arī daudzpusīgi, tāpēc tos var iekombinēt jebkāda izmēra istabās. Papildus tie rada nepieblīvētu telpu minimālisma stilā, saglabājot kārtības un svaiguma iespaidu. Kā norāda eksperte, pērkot mēbeles, jāsaprot, kura būs dominējošā, un attiecīgi tai tiks pielāgotas pārējās, izvēloties gan krāsu, gan pamata stilu.

Piemēram, ja dominējošais ir darba galds, tad attiecīgi kumode vai plauktu skapis ir jāpielāgo gan stilistiski, gan krāsu gammā.

Istabu noteikti var papildināt arī ar mūsdienīgiem dekoriem, kas atspoguļos paša jaunieša raksturu un gaumes izjūtu.

Foto: Publicitātes foto

Šajā vecumā bērni ir nobrieduši un mēdz izmēģināt jaunas lietas, tāpēc noteikti ir ieteicams padomāt par ērtu mēbeli, kas palīdz brīžos, kad nepieciešams relaksēties.

Šādiem mirkļiem interjera dizainere iesaka sēžammaisus, kuros var lasīt grāmatu vai sēdēt ar mobilo ierīci rokās, turklāt tie lieliski iederēsies kā skaists akcents visai istabai.

Savukārt jauniešiem, kuri labprāt laiku pavada pie datora, ērtākai sēdēšanai noderēs datorspēļu krēsls, kurš ietver gan funkcionalitāti, gan savdabīgu dizainu. Ja ir vēlēšanās ieviest elegantāku stilu, tad var izvēlēties klubkrēslu, kas kalpos kā viens no galvenajiem dizaina elementiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu