"Kāpiet laukā un skrieniet pēc iespējas tālāk prom." Pasažieru stāsti par nosēšanos kukurūzas laukā (4)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/AP/Scanpix

Krievijā ceturtdien avārijas nolaišanos kukurūzas laukā veica aviokompānijas "Ural Airlines" lidmašīna ar 233 cilvēkiem. Iemesls - lidmašīna gaisā esot sadūrusies ar kaiju baru, un putni esot iekļuvuši tās dzinējos. 

Kas notika?

Lidmašīna bija pacēlusies no Žukovskas lidostas Piemaskavā, lai dotos uz Simferopoli okupētajā Krimā.

Putni iekļuvuši aviolainera dzinējos, izraisot to darbības traucējumus, tāpēc piloti izslēguši dzinējus un lidmašīna veikusi avārijas nolaišanos kukurūzas laukā vairāk nekā kilometru no Žukovskas lidostas skrejceļa.

Nolaišanās laikā lainera šasijas nebija izlaistas.

Foto: Reuters/EPA/AP/Scanpix

Pēc nolaišanās cilvēki no lidmašīnas evakuēti pa piepūšamajiem trapiem.

Cietuši 23 cilvēki, tostarp pieci bērni.

Lidmašīnu vadīja kapteinis Damirs Jusupovs un otrais pilots Andrejs Murzins, norāda raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienests.
 

"Kāpiet laukā un skrieniet pēc iespējas tālāk prom."

"Lidojums ilga divas līdz divarpus minūtes," intervijā BBC stāsta pasažiere Alisa Bragina. "Sāka krakšķēt, manuprāt, kreisais dzinējs. Mūs sāka kratīt.

Tie, kuri sēdēja aizmugurē, stāstīja, ka esot šķitis - tūlīt lidmašīnas "aste" vienkārši nokritīs. Mums neviens neko neteica, lidojām pilnīgā klusumā.

Krakšķēšana turpinājās. Pēc tam sākām laisties zemāk. Piloti sāka nolaišanos un maksimāli maigi, cik vien tas bija iespējams, nosēdās zemē. Man nekādu savainojumu nav, bet dažiem bija kaut kas ar kaklu vai muguru. 

Piloti izdarīja visu, ko varēja, un mēs viņiem par to sakām lielu paldies."

"Kad atvērās avārijas izejas, stjuartes piekodināja: "Kāpiet laukā un skrieniet pēc iespējas tālāk prom." Un mēs skrējām. Kukurūza aug divarpus metru augstumā. Man paveicās. Pati pirmā pamanīju ceļu, un mēs uz turieni skrējām. Tur jau bija piebraukuši autovadītāji, Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija, "ātrie", ugunsdzēsēji, atlidojis helikopters," atceras Bragina.

Otrā dzimšanas diena

"2019.gada 15.augusts ir mana jaunā dzimšanas diena," sociālajā tīklā "VKontakte" raksta pasažiere Olga Šavrova. 

"Lidmašīna uzņēma augstumu, un tad mēs strauji nosēdāmies laukā. Pilots vienkārši izglāba mūsu visu dzīvības."

"Tas notika ar mums."

"Oi, dārgie... Tas tikai bija kaut kas," sociālajā tīklā "Instagram" dalās pasažiere Renāta. "Kad televīzijā rāda sižetus par aviokatastrofām, mēs jūtam līdzi, raudam, apspriežam, bet tas notiek kaut kur un ar kaut ko, ne jau ar mums...

Bet šis laimīgais gadījums šodien notika ar mums. Mēs esam bezgala pateicīgi pilotam Damiram Jusupovam, stjuartiem un Dievam tam Kungam!"

Jekaterina Muhina apraksta notikušo savā "Instagram" kontā: "Skaņas bija šausminošas. un [lidmašīna] briesmīgi kratījās, viss krita lejā no plauktiem. Brīdis - un mēs panikā esam uz lauka."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu