Pārvērtības “Skaistais spēks”: no kautrīgas mašīnbūves speciālistes par pašpārliecinātu liktenīgo sievieti

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Egoiste" jau tradicionāli uzrunāja dāmas pieteikties skaistuma pārvērtību piedzīvojumam. Šoreiz sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas meklējām sievietes - personības, kuru ikdiena saistīta ar profesiju, kas prasa spēku, drosmi un pat vīrišķīgu izturību. Laiks trešajai rakstu “Skaistais spēks” sērijas varonei Laurai, kurai mašīnbūves speciālistes profesija ir liktenis, jo mācoties satika savu mīlestību - vīru.

Stāsts par Lauru: 

Lai gan Laura, tāpat kā visas mazas meitenes, lasīja par princesēm un sapņoja par kuplu kāzu kleitu, dzīvē tomēr sanācis, ka darbā ērtāk jūtas biksēs. "Jau no bērnības skraidīju ar puišiem, spēlēju kariņus, pētīju, kas traktoram vēderā, vēlējos iemācīties braukt ar auto.

Kad augu, vienmēr labprātīgi devos palīdzēt tēvam celtniecības darbos, kur apguvu iekšdarbu prasmes. Tas lieti noder tagad, spēju remontu paveikt arī tad, kad vīra nav mājās," smaidot stāsta Laura. "Tā nu sanāca, ka ērtāk to visu bija darīt biksēs."

Tomēr Laura spītīgi vēlējās apgūt sievišķīgāku profesiju un sāka pedagoģijas mācības. "Un atkal dzīve lēma savādāk, pieteicās dēliņš un studijas apturēju. Pēc tam tās vairs nelikās tik saistošas un es atgriezos pie vīrišķīgas nodarbes - apguvu mašīnbūves speciālista profesiju," par likteņa līkločiem mums stāsta Laura. "Te arī satiku savu otru pusīti, ar ko kopā skrūvējam autiņus un labojam traktorus." 

Tagad Laura studē bakalaura programmā par mehatronikas inženieri un savu sirdi ir gatava atdot metālapstrādei, īpaši virpošanai un frēzēšanai. "Bet nevis uz CNC, bet vecajām, ar roku darbināmajām mašīnām," par darbu aizrautīgi runā Laura. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Projektam “Skaistais spēks” Laura pieteica sevi pati. "Jau atkal spītīgi meklēju ko sievišķīgu sevī. Mans darbs ir mans sirdsdarbs,

bet esmu sieviete, kurai gribas ko sevī pamainīt un tapt skaistākai," stāsta Laura. 

Rīts sākās ar pārvērtībām nepieciešamo produktu atlasi veikalā Drogas, lai Laurai piemeklētu atbilstošāko skaistajam piedzīvojumam.

Foto: Drogas

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

Elegantais matu sakārtojums, kas akcentē sejas ovālu

"Vislielākās bailes bija tieši no friziera, jo diemžēl mati man sagādā vislielākās problēmas ikdienā. Kā arī parasti gadās dzirdēt pārmetumus, cik es slikti par tiem rūpējoties," pirms došanās pie friziera satraukusies ir Laura. Tomēr satraukumam nav pamata. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par matu griezuma un krāsu pārvērtībām stāsta "Wella International Studio" trenere-friziermeistare Sintija Trušinska: "Lauras sākotnējais matu stāvoklis novērtējams kā diametrā smalks, trausls, lūstošs, ar nevienmērīgu krāsojumu, pagātnē vietām bijis balināts. Mūsu galvenais mērķis bija iegūt vienmērīgu un mirdzošu matu toni visā matu garumā. Saknes krāsoju ar Color Perfect matu krāsu 4.0+5.0; garumā tonēšana 5.5+5.37. Ar matu griezumu vēlējos iegūt izteiksmīgu līniju, kas rada biezumu un piešķir matiem eleganci, paralēli saglabājot matu garumu. Manas rekomendācijas turpmākai kopšanai mājas apstākļos: reizi mēnesī krāsot matu saknes (pēc krāsas izturēšanas laika veikt emulgāciju, kas piešķir toni un mirdzumu). Kā to veikt? Ieklāt krāsu matu saknēs, izturēt laiku, kas norādīts uz produkta iepakojuma. Pēc laika izturēšanas samitrināt visus matus ar ūdeni un krāsu no matu saknēm iemasēt visā to garumā. Noturēt ne ilgāk par 3 minūtēm, lai netumšinātu toni. Rekomendēju arī krāsas aizsardzības šampūnu, Color Perfect tonējošo balzamu Chocolate tonī un masku. Matu spīdumam un barošanai lietot matu eļļu mitros un sausos matos."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Laura par savu matu sakārtojumu: Vislielākās bailes bija tieši no friziera, tomēr, nonākot frizierītes Sintijas rokās, ieguvu ne tikai lielisku sakārtojumu, perfekto matu griezumu savai sejas formai, bet arī daudz vairāk - iedrošinājumu, ka tomēr tie nav tik šausmīgi, kā arī pirmo reizi tika izstāstīts, kādēļ viņi dara tā, kādēļ notiek tas un tas, - un ko ar viņiem varu pati mājas apstākļos darīt. Sākot no kopšanas un pat kā pareizi krāsot, kādas krāsas izvēlēties, kas šķiet visnoderīgākie padomi, jo to visu var darīt mājas apstākļos. Matu griezumu un krāsojumu veidoja atbilstoši vecumam, kičīgu un aktuālu."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izceļam uzacis, un top liktenīgās sievietes skatiens!

Laura dekoratīvo kosmētiku nelieto ikdienā daudz un regulāri: "Kāda skropstu tuša vai lūpu krāsa."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par dalībnieces sejas ādu un meikapu stāsta "L'Oreal Paris" grima māksliniece Agnese Matule: "Veicot sejas ādas diagnostiku, noskaidroju, ka ir kombinēta āda, tāpēc ieteicu seju attīrīt ar L’Oreal micelāro ūdeni normālai/kombinētai sejas ādai, kā arī tonizēt un papildus attīrīt ādu ar Rare flowers toniku kombinētai ādai. Kā mitrinošo sejas krēmu ieteicu Hydra Genius normālai/kombinētai ādai un Triple active acu krēmu.  Lielākās problēmas bija palielinātas poras vaigu zonā, tāpēc, liekot dekoratīvo kosmētiku, noteikti būtu jālieto poru samazinošā grima bāze. Tumšos lokus zem acīm lieliski nomaskēja True Match konsīleris, 4N tonis. Sejas ādas toni izlīdzināju ar True match tonālo krēmu, 4N toni. Ikdienā būtu nepieciešams izcelt arī uzacis, jo dabīgie matiņi bija gaiši, līdz ar to uzacis neizceļas, tāpēc ietonēju ar uzacu ēnām Brow artist genius kit medium to dark toni. Šie arī būtu galvenie produkti, kas lietojami ikdienā."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Laura par meikapu: Tā man bija pirmā pieredze pie profesionāļa. Sākumā uzzināju visu par savu sejas ādu un kas tai ir vispiemērotākais, par ko bija liels pārsteigums, kā izrādās, iepriekš biju lietojusi neatbilstošus produktus, jo, kā jau dažreiz gadās, liekas, ka ir sliktāk nekā patiesībā - nosakot ādas tipu, ieguvusi ļoti vērtīgus padomus, tagad pati spēšu izvēlēties produktus, lai varētu pareizi sakopt savu seju un pagarināt jaunību. Nākamais vērtīgais padomus bija pareizu kosmētikas toņu uzzināšana, kas parasti arī sagādāja grūtības, jo vienmēr, kad pati klāju kosmētiku, izvēlējos vai nu par gaišu, vai tumšu. Pirmā lieta, ko izdarīju pēc pārvērtībām, - iegādājos atbilstošu kosmētiku, lai arī ikdienā varu izskatīties tikpat burvīgi, cik pārvērtību dienā. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

No kamuflāžas krekliņa līdz femme fatale augstpapēžu kurpēs

Lai gan Lauras ikdiena paiet pie tehnikas, viņa ir spējusi saglabāt savu sievišķību un nereti ikdienā tērpjas arī svārkos un kleitā. Tāpēc mums nebija problēmu tumšmataino sievieti ietērpt elegantā kleitā, kura prasa pienācīgu tās iznešanu.

Laura jūtas labi arī augstpapēžu kurpēs, kuru klātbūtne viņai deva papildu pārliecību par sevi. No kautrīga zvirbulēna izauga īsts gulbis!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Laura: ieguvu jaunu elpu dzīvei!

"Visa projekta laikā no komandas, kas čakli darbojās ar mums, plūda milzīgs siltums, labestība, kas pilnībā pārvērta gaisotni un lika justies tik mājīgi, atbrīvoti un īpaši. Šķiet, ka arī tieši šis siltums no jums uzbūra mūsos visvairāk mirdzumu un patīkamo sajūtu. Kā jau saka, sievietei jauns matu griezums dod dzīvei jaunu jēgu - tā arī var raksturot šo pieredzi, ieguvu jaunu elpu dzīvei.

Un tie nav tikai vārdi, ko vajadzētu teikt, bet tiešām tā arī bija, ko noteikti varēja manīt acu mirdzumā. Jo, dodoties mājup, es saņēmu tik daudzus komplimentus no pilnīgi svešiem cilvēkiem... to vienkārši varēja manīt.

Kopumā varu teikt, ka emociju gamma bija visnotaļ plaša, sākot no šaubām, bailēm un uztraukuma, un beidzot ar sajūsmu, prieka pilnām acīm un smaidu, vakarā pat vaigu bedrītes sāpēja, jo tik daudz es sen nebiju smaidījusi.

Mēs tik tiešām tikām lutinātas, un tas piešķīra dzīvei jaunu skatu. Liekas it kā sīkums, tomēr tie mazie sīkumi spēj gāzt kalnus. Vēl šodien spoguļojos biežāk un apbrīnoju visu, ko jūs spējāt paveikt! Milzīgs paldies!!!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau nākamajā pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijā redzēsi, kā sporta skolotāja Baiba pārvērtīsies Miss Elegance skolas sākumam. 

Bet tikmēr atskaties uz projekta pirmajām pārvērtībām: 

Pārvērtības “Skaistais spēks”: krāsotāja Ilze pārtop valdzinošā siržu lauzējā

Pārvērtības “Skaistais spēks”: lopiņu kopēja iejūtas pirmās lēdijas tēlā

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu