Tiesa atteikusies pagarināt Navaļnijam piemērotā aresta termiņu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas Simonskas rajona tiesa ceturtdien atteikusies par 18,5 stundām pagarināt Korupcijas apkarošanas fonda dibinātāja un opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija arestu, lai „kompensētu” laiku, ko viņš pavadīja slimnīcā, kad pēc pirmajām ieslodzījumā pavadītajām dienām viņam bija sākusies visai dīvaina „alerģiska” reakcija, proti, bija stipri pietūkusi seja. Līdz ar to brīvībā Navaļnijs būtu jāizlaiž piektdien, 23. augustā, ziņo Deutsche Welle.

Pirms tiesas sēdes sākuma Alekseja Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs vēlējās noraidīt tiesnesi Valentīnu Kulešovu, kurš, pēc viņa domām, nav vērtējis Navaļniju objektīvi, kas izpaudies jau agrākajā spriedumā par viņa arestu, taču tiesnesis atteicies sevi noraidīt.

Pēc apsūdzētā aizstāvja teiktā, Navaļnijs nav aicinājis pārtraukt viņam piemēroto arestu medicīnas iestādes apmeklējuma laikā, turklāt pie viņa visu šo laiku atradusies arī apsardze.

Runājot par opozīcijas līderim inkriminētajām apsūdzībām, pats Aleksejs Navaļnijs vēl pirms tiesas sēdes žurnālistiem sacīja, ka uzskata savu lietu par safabricētu, bet lēmumu piemērot protesta akciju rīkotājiem 13 miljonu rubļu lielu naudas sodu viņš nodēvēja par Putina izmantotu „Baltkrievijas iestrādi”, proti, Baltkrievijā jau labu laiku opozīcijas centieni rīkot publiskas aktivitātēs tiekot apslāpēti ar nesamērīgiem naudas sodiem.

Jāpiebilst, ka cits Krievijas opozīcijas līderis Iļja Jašins pašlaik izcieš jau ceturto administratīvo sodu – 10 dienu arestu pēc kārtas, tādēļ nav izslēgts, ka arī Navaļniju rīt jau uzreiz pēc atbrīvošanas var atkārtoti aizturēt un piespriest viņam jaunu sodu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu