ASV izpilda nāvessodu sērijveida slepkavam (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sērijveida slepkava Gerijs Rejs Boulzs
Sērijveida slepkava Gerijs Rejs Boulzs Foto: AP/Scanpix

ASV Floridas štatā izpildīts nāvessods sērijveida slepkavam, kurš nogalināja homoseksuālus vīriešus. Gerijam Rejam Boulzam nāvessods tika izpildīts, veicot letālu injekciju, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

57 gadus vecais Boulzs ar nāvi tika sodīts pēc tam, kad Augstākā tiesa noraidīja viņa apelāciju. Boulzs atzinās sešu vīriešu nogalināšanā vairākos ASV austrumu piekrastes štatos, tomēr viņš tika apsūdzēts un notiesāts trīs slepkavību epizodēs.

Mediji Boulzu nodēvēja par “I-95 slepkavu”, jo viņa upuri tika atrasti netālu no starpštatu šosejas “I-95”, kas atrodas ASV austrumu piekrastē.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pirms slepkavību sākšanas Boulzs vairākus gadus sniedzis seksuālus pakalpojumus vīriešiem. Viņš arī izcietis divus cietumsodus par zādzībām, uzbrukumu un izvarošanu.

1993.gadā Boulzs pārcēlās dzīvot uz Floridas štata pilsētu Deitonabīču, kur sācis attiecības ar kādu sievieti. Draudzene viņu pametusi pēc tam, kad uzzinājusi, ka Boulzs joprojām nodarbojas ar prostitūciju.

Kā pēc aizturēšanas policistiem skaidrojis pats Boulzs, viņš savu attiecību izjukšanā vainojis homoseksuālus vīriešus. Tāpat viņu ļoti sadusmojis tas, ka viņa draudzene izdarījusi abortu.

Boulzs tika atzīts par vainīgu 47, 59 un 37 gadus vecu vīriešu slepkavībās.

Viņš kļuva par 99. ieslodzīto, kam Floridā izpildīts nāvessods, kopš tā atjaunošanas štatā 1976.gadā.

ASV nāvessods šogad izpildīts jau 13 cilvēkiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu