Ārstam, kas palīdzēja Krievijas kodolnegadījuma upuriem, konstatēta radiācija (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēks gāzmaskā.
Cilvēks gāzmaskā. Foto: pixabay.com

Krievijas amatpersonas paziņojušas, ka veiktas pārbaudes vairāk nekā 100 medicīnas darbiniekiem, kas palīdzēja Arhangeļskas apgabalā karaflotes poligonā Njonoksā 8.augustā notikušā kodolnegadījuma upuriem, un ir konstatētas radiācijas pēdas vienam cilvēkam.

Pārbaudes veikts 110 medicīnas darbiniekiem un vienam speciālistam zemā līmenī konstatēts radioaktīvais cēzijs-137, pavēstīja Arhangeļskas reģionālā administrācija. Vīrieša veselība nav apdraudēta, un viņš, iespējams, šo elementu ieguvis no produktiem, kurus viņš lietojis pārtikā, teikts paziņojumā.

Sprādziens poligonā Arhangeļskas apgabalā notika 8.augustā. Incidentā gājuši bojā vismaz pieci valsts uzņēmuma "Rosatom" darbinieki. Krievijas Aizsardzības ministrija nav atklājusi detalizētāku informāciju par notikušo.

"Rosatom" uzstāj, ka sprādziens noticis, veicot darbus, kas saistīti ar dzinēja iekārtas izotopu barošanas avotu.

Krievijas federālā hidrometeoroloģijas un vides novērošanas dienesta "Rosgidromet" sniegtā informācija liecina, ka radiācijas līmenis sprādziena dienā Severodvinskā bijis līdz pat 16 reizēm augstāks par normu, bet dienas laikā situācija esot normalizējusies.

Laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas datiem, ziņoja, ka avārija notikusi kodolraķetes "Burevestnik" prototipa izmēģinājuma laikā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu