Burovs: Bergmanim pašam jāvāc balsis, lai kļūtu par trešo vicemēru (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Iecere no 1.janvāra Rīgas domē izveidot trešo domes priekšsēdētāja vietnieka amatu ir politisks kompromiss, intervijā žurnālam "Ir" stāstījis Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).

Taujāts, ar kādām balsīm šajā amatā varētu nonākt tam noskatītais Sandris Bergmanis (S), Burovs atbildējis, ka koalīcijas līgums ir tikai starp "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR), kas kopā dod 28 balsis. "Bet es nekādā gadījumā neplānoju Bergmaņa vietā skriet pa Rīgas pašvaldību, pa pārējiem 32 deputātiem," izteicies Burovs.

Pats Burovs neatbalstot trešā vicemēra amata ieviešanu: "Tas ir politiskais kompromiss starp "Saskaņu" un GKR. Es kā cilvēks, kam Nils Ušakovs bija piektais domes priekšsēdētājs, uzskatu, ka vislabākais variants ir divi vietnieki."

Skaidrojot, kādas starp Rīgā valdošās koalīcijas spēkiem ir vienošanās par ietekmes pārdali, Burovs informējis, ka Vadimam Baraņņikam uzticēta atbildība par "Rīgas satiksmi" (RS), "Rīgas namu pārvaldnieku" un Centrāltirgu. "Kāpēc tik daudz? Saprotiet, es pats negribu šobrīd kļūt par kapitāldaļu turētāju RS. Par to vēsturiski atbildēja "Saskaņa", Nils Ušakovs, kurš nodeva šo atbildību partijas biedram Baraņņika kungam," piebildis mērs.

"Kā kompromisa variantu, ņemot vērā, ka visvairāk strīdējās par "Centrāltirgu", mēs piedāvājām "Saskaņai" četrus ar pusi mēnešus atbildēt par "Rīgas ūdeni", "Getliņi Eko" un "Rīgas pilsētbūvnieku". Man paliek "Rīgas meži", "Rīgas serviss" un "Rīgas siltums"," par ietekmes jomu sadalījumu turpinājis Burovs.

Savukārt tie trīs deputāti, kuri atdalījās no opozīcijas un kuriem nav līguma ar GKR, par atbalstu Burovam nekādu amatu neesot prasījuši. "Es neredzu nekādu amatu, ko varu dot. Saprotiet, situācija izmainījās. Valdēs un padomēs šobrīd visur atklāti konkursi, komitejas, viss ir sadalīts," klāstījis politiķis, "kad runājām, piemēram, ar Oskaru Putniņu, jautāju - kas tevi interesē? Viņš teica - inovācijas, jaunas tehnoloģijas, investīciju piesaiste. Es teicu - esmu gatavs runāt par šo tēmu, tas ir patiešām nepieciešams Rīgai. Bet šobrīd nav nekāda mērķa atjaunot Šlesera investīciju padomi - nedod Dievs, veidot tādas lietas!"

Burovs skaidrojis ka pēc 1.janvāra atbilstoši likumam visas kapitālsabiedrības "aiziet zem" izpilddirektora Jura Radzeviča. "Kā konkrēti viņš uzdos, pateikšu godīgi, es pagaidām nezinu," apgalvojis mērs.

Vaicāts, kāda ir politiskā vienošanās par turpmāko darbību, Burovs apgalvojis, ka politiskas vienošanās neesot. "Politika beidzas ar 1.janvāri. Tāpēc es diezgan ironiski skatījos uz visām tām diskusijām. Pateikšu atklāti, es brīdināju Ušakova kungu, lai neviens nedomā, ka ir iespēja šobrīd pakonsultēt vienu vai otru deputātu, vienu vai otru kapitālsabiedrību. Un es teicu Kalniņas kundzei, kas vada "Rīgas ūdeni", ka nekādā gadījumā nekāda politiska ietekme no jaunā kapitāldaļu turētāja, no partijas nevar būt. Es zinu par sevi - es nekad, un Amerika kungs nekad politiski neietekmē ne "Rīgas ūdeni", ne "Rīgas mežus", un tam arī nav jābūt," sacījis Burovs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu