Ukrainas un Krievijas ieslodzīto apmaiņa: cerības uz režisora Sencova un sagūstīto jūrnieku atbrīvošanu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukraiņu režisors Oļehs Sencovs
Ukraiņu režisors Oļehs Sencovs Foto: Reuters/ScanPix

Naktī uz piektdienu sākās Ukrainas un Krievijas ieslodzīto apmaiņa, un sagaidāms, ka šī procesa ietvaros varētu tikt atbrīvoti gan Kerčas šaurumā sagūstītie ukraiņu jūrnieki, gan par “terorismu” notiesātais ukraiņu režisors Oļehs Sencovs, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. Tomēr piektdienas pēcpusdienā Ukrainas Drošības dienests paziņoja, ka ieslodzīto apmaiņa piektdien tomēr nav notikusi. Tāpat neesot zināms konkrēts datums, kad tā varētu notikt. 

Piektdienas rītā Ukrainas parlamenta pārstāve Anna Islamova sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja, ka ieslodzīto apmaiņa jau esot noslēgusies. Ar šo ierakstu dalījies arī jaunais Ukrainas ģenerālprokurors Ruslans Rjabošapka.

“Apmaiņa noslēgusies. Jūrnieki, Sencovs [un citi] lido mājup” teikts paziņojumā.

Tikmēr Krievijas medijs “Eho Moskvi” ziņo, ka lidmašīna ar atbrīvotajiem Ukrainas pilsoņiem piektdienas jau rītā ieradīšoties Kijevā. Kā ziņoja Krievijas izdevums “Baza”, ieslodzīto apmaiņa notikusi ap vieniem naktī lidostā netālu no Maskavas.

Tikmēr Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska Birojs noraidījis informāciju, ka ieslodzīto apmaiņas process jau noslēdzies.

“Ieslodzīto savstarpējās atbrīvošanas process turpinās. Informācija par tā pabeigšanu neatbilst patiesībai. Mēs ne pirmo reizi pieredzam informācijas haosu, ko rada atsaukšanās uz neapstiprinātu informāciju vairākos avotos. Kad apmaiņas process būs noslēdzies, prezidenta birojs par to paziņos oficiālajos informācijas kanālos,” teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Prezidenta birojs uzsvēra, ka ieslodzīto savstarpējās atbrīvošanas abpusējais process turpinās.

Tikmēr Krievijas varas iestādes pagaidām nav komentējušas šo jautājumu.

Pagājušajā nedēļā mediji ziņoja, ka Maskava un Kijeva panākušas sākotnējo vienošanos par 33 Krievijā ieslodzītu ukraiņu apmaiņu pret 33 Ukrainas ieslodzījuma vietās esošu Krievijas pilsoņu apmaiņu.

Krievijas tiesās vairāki desmiti Ukrainas pilsoņu notiesāti lietās, kas tiek uzskatītas par politiski motivētām. Tikmēr Ukrainā aizturēti desmitiem Krievijas pilsoņu un prokrievisko kaujinieku atbalstītāju, kuri apsūdzēti nodevībā un kūdīšanā uz separātismu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu