Policija Rīgā aiztur dedzinātājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Saistībā ar vairāku atkritumu tvertņu aizdedzināšanu Maskavas ielas rajonā aizturēti divi vīrieši; viens no viņiem aizdedzinājis arī dārza mājiņu, vēstī Valsts policija.

Valsts policija bija saņēmusi informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par to, ka naktī uz 28. augustu Rīgā, Maskavas ielas rajonā, ir degušas vairākas atkritumu tvertnes, kuras ugunsdzēsēji bija apdzēsuši. Apstākļi liecināja par to, ka, iespējams, ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Tajā pašā naktī ap pulksten 00.45 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti, patrulējot tuvākajā apkārtnē, Rīgā, Maskavas ielā, pamanīja sadūmojumu kādā atkritumu tvertnē. Tieši tobrīd notikuma vietā tika pamanīti divi vīrieši. Patruļpolicistiem radās aizdomas, ka šie vīrieši ir saistīti ar atkritumu tvertnes dedzināšanu, un viņus nekavējoties aizturēja un nogādāja Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī.

1987. gadā dzimušais aizturētais vīrietis iepriekš vairākas reizes ir sodīts par zādzībām, savukārt viņa līdzgaitnieks iepriekš nav sodīts.

Pašreizējā informācija liecina, ka vīrieši saistīti ar kopumā sešu atkritumu tvertņu degšanu tonakt Rīgas Latgales iecirkņa un Rīgas Ķengaraga iecirkņa apkalpojamās teritorijās. Ņemot vērā izmeklēšanā iegūto informāciju, aizdomās turētā statuss šobrīd ir piemērots jau minētajam 1987. gadā dzimušajam vīrietim.

Turklāt izmeklēšanas laikā ir iegūta informācija, ka viņš šā gada jūlija beigās Rīgas Ķengaraga iecirkņa apkalpojamā teritorijā, iespējams, bija aizdedzinājis dārza mājiņu. Jāpiemin, ka vīrietim nav pastāvīgas dzīvesvietas, un mājiņas dedzināšanas motīvs, iespējams, bijušas dusmas uz mājiņas īpašnieku, kurš no tās viņu padzinis.

Saistībā ar mājiņas dedzināšanu pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt par atkritumu tvertņu dedzināšanas faktu Rīgas Latgales iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas – par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.

Šodien, 30. augustā, tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu 1987. gadā dzimušajam vīrietim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu