Dombrovskis: Latvijā aizvien ir pieprasījums pēc pragmatiskas politikas (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās Ministru prezidentu.
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās Ministru prezidentu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijā aizvien ir pieprasījums pēc pragmatiskas politikas, šodien partijas "Vienotība" kongresā sacīja Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV). Viņš uzsvēra, ka pagājušais gads partiju apvienībai "Jaunā vienotība" (JV) ir bijis veiksmīgs.

"Latvijas politiskajai dzīvei un JV tas bija restarta gads. Iepriekš bija nopietns pamats bažām gan par partijas, gan visas valsts nākotni. Atsevišķu populistu solīšana nereti aizēnoja pragmatisku piedāvājumu.

Toreiz diskutējām, ka "Vienotībai" nav jāiesaistās populistiskā vairāksolīšanā. Redzam, ka šī stratēģija sevi attaisnojusi. Latvijā aizvien ir pieprasījums pēc pragmatiskas politikas," uzsvēra politiķis.

Dombrovskis atzinīgi novērtēja Saeimas frakcijas darbu, gan piebilstot, ka varētu vēlēties vairāk vietu saeimā. Politiķis uzsvēra, ka Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) izdevies izveidot valdību, kurā JV veido smaguma centu.

"Partijā notika pašattīrīšanās process, kas ļāva koncentrēties uz darbu un atspoguļoties pieaugošajos reitingos," sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka arī Eiropas Parlamenta vēlēšanas apliecināja, ka vēlētāji uzticas politiskajam spēkam.

Runājot par nākamā gada budžetu, Dombrovskis uzsvēra, ka tā prioritātēm būtu jābūt kā attīstībai, tā arī nevienlīdzības samazināšanai. Politiķis atgādināja, ka nākamā gada budžets būs lielākais valsts vēsturē, vienlaikus akcentējot, ka fiskālā telpa tomēr nav neierobežota.

"Zelta kalnu solīšana un gāzēšana grīda ir stratēģija, kuras sekas izjutām nesenā pagātnē. Neskaidrība pasaulē liek būt piesardzīgiem," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, šodien notiek partijas "Vienotība" kongress, kurā plānots pārvēlēt partijas vadību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu