Kariņš: Ja spēsim reformas izskaidrot, varēsim gūt plašu sabiedrības atbalstu (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas 100.jubilejas svinībās.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas 100.jubilejas svinībās. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja politiķi spēs soli pa solim izskaidrot pieteiktās reformas, būs iespējams gūt plašu sabiedrības atbalstu, pārliecināts Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš šodien partijas "Vienotība" kongresā klātesošajiem uzsvēra, ka politiskais spēks ir spējis izdarīt neticamo, atgūstot spēkus pēc kritiena.

"Esam ticējuši viens otram, nekritām panikā, neklausījāmies skeptiķos. Šodien partija, kas pirms neilga laika ieguva tikai aptuveni 1% vēlētāju atbalstu, tagad ir valdībā un kāpina reitingu," sacīja premjers.

Uzrunājot partijas biedrus, Kariņš pievērsās ierosinātajām reformām, uzsverot, ka tās visas ir nepieciešamas Latvijas attīstībai.

Politiķis atzina, ka, ja Latvijas vēlas sasniegt Ziemeļvalstu pārticības modeli, diendienā sistemātiski jāstrādā uz šīm pārmaiņām. Vienlaikus pārmaiņas veicamas, noturot stabilitāti, jo valsts nevar atļauties "skriet pa galvu, pa kaklu vienā vai otrā grāvī".

"Izaicinājumu pietiek ārpus robežām. Visi sekojam līdzi "Brexit" - nezinām, kas tur būs. Visi sekojam līdzi tirdzniecības karam starp ASV un Ķīnu. Mēs varam ietekmēt to, ko darām paši ar sevi," uzsvēra Kariņš.

Viņš norādīja, ka, ja, veicot visas reformas, tās tiks izskaidrotas sabiedrībai, varēsim gūt plašu sabiedrības atbalstu, nobremzējot skaļu "nē".

"Ja mēs gribam sevi izvilkt no vidējā algu slazda, mums ir jāsapņo lielas domas, ar paceltu galvu, ka varam to izdarīt," uzrunas noslēgumā sacīja Kariņš.

Kā ziņots, šodien notiek partijas "Vienotība" kongress, kurā plānots pārvēlēt politiskā spēka vadību.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu