Šomēnes darbu Rīgā sāks Katalonijas valdības delegācija Baltijas valstīs un Polijā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Šomēnes darbu Rīgā sāks Katalonijas valdības delegācija Baltijas valstīs un Polijā, pastāstīja delegāte Eva Cilvika.

"Mēs vēlamies popularizēt Kataloniju kā zīmolu un arī veicināt izpratni par vērtībām, kuras pārstāv Katalonija, par tās pienesumu citām valstīm. Tāpat mēs vēlamies informēt Latvijas sabiedrību par to, kas notiek reģionā," sacīja Cilvika.

Katalonijas valdība ir izveidojusi vairākas delegācijas, kas darbojas dažādās valstīs. Patlaban darbojas Katalonijas valdības delegācija Eiropas Savienībā, Francijā, Lielbritānijā un Īrijā, Vācijā, ASV un citās valstīs.

Delegāte pastāstīja, ka Katalonija ir progresīvs, proeiropeisks, moderns reģions. Pēc viņas sacītā, Katalonija pārstāv cilvēku gribu, kas iestājas par demokrātiju un likuma ievērošanu, ilgtspējīgu un atbildīgu attīstību.

Rīgā bāzētā delegācija koordinēs savu darbību četrās valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

Viens no delegācijas uzdevumiem ir veidot abpusējas attiecības, mēģināt atrast kopīgo un kopīgi īstenot dažādus projektus, piemēram, novembrī Barselonā notiks "Smart City Expo World Congress", uz kuru ir uzaicinātas delegācijas no vairākām valstīm.

Cilvika pastāstīja, ka delegācija vēlas izveidot proeiropeisku un spēcīgu sadarbību, meklējot partnerus, kuri pārstāv līdzīgas vērtības. 

Līdztekus Katalonijas delegācijai Baltijas valstīs un Polijā valdība lēmusi izveidot delegāciju Ženēvā, kā arī delegāciju Skandināvijas valstīs, kas atradīsies Kopenhāgenā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu