"Uzbrukums demokrātijai." Korbins kritizē Džonsona "Brexit" plānus (5)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Opozīcijā esošās leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins pirmdien par "uzbrukumu demokrātijai" nodēvējis Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona ieceri pirms 31.oktobrī gaidāmā "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Parlamenta sēžu vasaras pārtraukums beigsies 3.septembrī, bet tā darbs tiks atkal apturēt laikā starpā 9. un 12.septembri. Tas atkal tiks sasaukts tikai oktobra vidū, divas nedēļas pirms pašlaik noliktā "Brexit" termiņa.

Korbins pirmdien nopēla "liekulīgo populistu kliķi", kas cenšoties "ignorēt likumus, kuri tai nepatīk".

"Tā ir daudzu cīņa ar dažiem," Korbins sacīja par citu politisko spēku mēģinājumiem izvairīties no bezvienošanās "Brexit".

Opozīcijai un dumpiniekiem konservatīvo rindās ir tikai dažas dienas, lai pieņemtu likumus, kas nepieļautu Džonsona plānu par katru cenu panākt Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES 31.oktobrī.

Korbins norādīja, ka bezvienošanās "Brexit" būšot nāves spriedums britu autobūves industrijai. Viņš arī norādīja uz kontrastu starp negatīvo iespaidu, ko bezvienošanās "Brexit" atstās uz vienkāršajiem strādniekiem, un "miljardieriem, riska kapitāla fondu īpašniekiem", kuri atbalsta Džonsona valdība.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu