Kokneses kokaīna lietā pie atbildības sauktas desmit personas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir sākta gada sākumā Koknesē izņemtās vērienīgās kokaīna kravas iznīcināšana, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš neprecizēja, kādā veidā kokaīns tiek iznīcināts, bet uzsvēra, ka krimināllietas izmeklēšanā notiek virzība un policija "jau diezgan daudz ko saprot, kā tas ir bijis".

Patlaban šajā lietā pie atbildības sauktas desmit personas, bet vēl atsevišķi cilvēki ir izsludināti meklēšanā, klāstīja Valsts policijas priekšnieks.

LETA jau ziņoja, ka šogad 8. janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu. Šajās kastēs bija paslēpts kokaīns.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V. Aģentūrai LETA zināms, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts. Savukārt Agris V. ir bijušais policists Agris Vaivods.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka šajā lietā policija veikusi kratīšanu uzņēmējam Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā.

VP iepriekš norādīja, ka šāds daudzums kokaīna nebija paredzēts Latvijas tirgum. Tagad policijas uzdevums ir skaidrot, kurā valstī bija paredzēts nogādāt uzieto kravu. Parasti Latviju narkotiku sūtījumiem izmanto kā tranzītvalsti, narkotikas transportējot uz Skandināviju vai austrumiem.

FOTO: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu