Neparasts tīrīšanas līdzeklis, par kuru iedomātos tikai retais

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Runājot par mājas uzkopšanu, bieži vien, uzkopjot un dezinficējot mājas stūrus, talkā tiek ņemti dažādi neparasti tīrīšanas līdzekļi, piemēram, etiķis, sāls, soda vai citronu sula. Taču blogere Sabrina Vanga ir nākusi klājā ar senu un tradicionālu tīrīšanas produktu, kas ir bijis ārkārtīgi populārs Āzijas valstīs.  

Dzīvesstila blogere Sabrina Vanga savā mājaslapā "The Budding Optimist" atklāj, ka viņa tīrīšanas nolūkos izmanto rīsu ūdeni. Tieši šo ūdeni, kas palicis pāri no rīsu vārīšanas, daudzi izlejam izlietnē vai podā, taču, kā izrādās, to nevajag darīt. 

Blogere stāsta, ka rīsu ūdenim ir universāls lietojums - tas var noderēt trauku mazgāšanā, mēbeļu tīrīšanā un virtuves tehnikas nospodrināšanā. Šis mājas uzkopšanas padoms ceļo blogeres ģimenē - to savulaik ieteikusi Vangas vecmāmiņa un mamma. 

Foto: Unsplash

"Šis tīrīšanas triks vēl joprojām ir aktuāls Ķīnā," stāsta Kanādā dzīvojošā ķīniešu blogere. "Rīsi šajā valstī ir ļoti izplatīti ēdienkartē, un tā vietā, lai šo ūdeni izlietu, mēs to atdzesējam pēc vārīšanas un izmantojam tīrīšanā," atklāj Vanga. Iemesls, kādēļ rīsu ūdens ir tik efektīvs tīrīšanas līdzeklis, slēpjas mikroskopiskā līmenī, proti, novārot rīsus, to sīkās daļiņas un milti nosēžas ūdenī, padarot to par emulsijai līdzīgu substanci. Tīrot mēbeles, sīkie rīsu puteklīši darbojas kā maigas, bet abrazīvas daļiņas, un tās spēj tikt galā ar piekaltušiem traipiem. Tāpat - rīsu ūdens var būt arī lielisks mēslojums augiem. Atdzesē rīsu ūdeni un ar to aplaisti nīkulīgus telpaugus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu