Balvu mērs: Zemessardzes rotas atbalsta punkta izveide pilsētā sabiedrībai ļaus justies drošāk (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs
Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Zemessardzes rotas atbalsta punkta izveide Balvos sabiedrībai ļaus justies drošāk, šodien punkta atklāšanas pasākumā sacījis Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS).

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš pasākumā paudis, ka telpas Zemessardzei Balvos ir pareizs solis sadarbības stiprināšanā.

"Zemessardzei šī ir iespēja būt uz vietas, runāt, uzrunāt jaunus Zemessardzes kandidātus, tādējādi palielinot zemessargu skaitu, kas ir gatavi aizstāvēt mūsu valsti, piedalīties aktivitātēs, pasākumos, kas atbalsta sabiedrības izpratni par to, kādēļ ir nepieciešami bruņotie spēki, kā arī dažādos krīzes scenārijos," klāstījis Ozoliņš.

Savukārt Pušpurs atzinis, ka rotas atbalsta punkta izveide Balvos sabiedrībai ļaus justies drošāk.

"Divu gadu garumā esam runājuši, apsvēruši dažādus variantus, lai arī Balvos būtu rotas atbalsta punkts. Esam gandarīti par galarezultātu, un ceram, ka sadarbība turpināsies un attīstīsies," teicis domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Balvos, Raiņa ielā 52, atklāts Zemessardzes 31.kājnieku bataljona rotu atbalsta punkts, aģentūra LETA uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

NBS norāda, ka jaunais bataljona rotu atbalsta punkts atvieglos iespēju Balvu un tuvējo novadu iedzīvotājiem pievienoties Zemessardzei, ļaus efektīvāk pildīt bataljona administratīvās funkcijas, tāpat tas darbosies kā pulcēšanās punkts zemessargiem no Balviem un tuvējās apkārtnes.

Zemessardzes 31.kājnieku bataljona atbildības teritorijā atrodas Alūksnes, Apes, Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novads. 2009.gada decembrī bataljona štābs tika pārvietots no Balviem uz Alūksni, un pašlaik viss bataljons ir izvietots vienās telpās kopā ar NBS skolu. Zemessardzes 31.kājnieku bataljons ir viens no pieciem Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes pakļautībā esošajiem bataljoniem, un tā komandieris kopš 2017.gada 3. marta ir pulkvežleitnants Jānis Ritenis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu