Pētījumā noskaidrots, kas varētu būt Lohnesa ezera briesmonis (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lohnesa ezera briesmonis.
Lohnesa ezera briesmonis. Foto: AP/Scanpix

Lohnesa ezera briesmoni mēs meklējam jau gadsimtiem ilgi. Mistiskais radījums mīt kaut kur Lohnesa ezera viļņos Skotijā. Vai tā ir kaut kāda zivs? Varbūt haizivs? Zirgs? Baļķis? Sniega cilvēks, kurš pārģērbies par dinozauru?

Lai arī pastāv vairāk nekā 1000 ziņojumu par to, ka redzēts Lohnesa briesmonis, pagaidām neeksistē zinātniski pētījumi, kuros būtu sniegti kādi pierādījumi par briesmoņa eksistenci. Tiesa, tas zinātniekus nav nobaidījis, tāpēc pētnieku komanda ķērās klāt Lohnesa briesmoņa jeb Nesijas meklējumiem, izmantojot vides DNS kolekciju.

Pēdējā gada laikā zinātnieki ir rūpīgi “izķemmējuši” Lohnesa ezeru, lai atrastu matu, zvīņu vai izkārnījumu pēdas no zivīm, zīdītājiem un citiem radījumiem, kas mīt ezera dzīlēs. Zinātnieki sašķiroja visus iegūtos DNS un beidzot noskaidroja, kādas dzīvnieku sugas ezerā mīt.

Foto: AFP / Scanpix

Kāda ir atbilde uz augstākminēto jautājumu? Izrādās, ka Lohnesa briesmonis visvairāk atgādina milzu zuti.

“Ezerā eksistē ļoti zīmīgs zušu DNS daudzums,” secināja pētnieks Nīls Gemmels pēc tam, kad zinātnieki izanalizēja 500 miljonus DNS sekvenču no 250 ezera ūdens paraugiem. Diemžēl viņiem neizdevās atrast haizivju, samu, storu vai kāda antīka aizvēstures dinozaura DNS pēdas.

Pētnieks Nīls Gemmels.
Pētnieks Nīls Gemmels. Foto: AFP / Scanpix

“Mums neizdevās atrast kādus pierādījumus kāda mistiska radījuma eksistencei, tomēr tie zuši gan ir visur. Mūsu iegūtie dati gan neatklāja to izmēru, bet lielais DNS daudzums liecina, ka tur varētu eksistēt gigantiski zuši,” teica Gemmels.

Pagaidām zinātnieki vēl nav izdarījuši nopietnus secinājumus, jo nepieciešams visu izpētīt rūpīgāk, tomēr šis pagaidām ir nozīmīgākais atklājums par to, kas īsti varētu būt Nesija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu