Truksnis joprojām apsūdzētais iespējamā noziegumā par dokumentu viltošanu saistībā ar komandējumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS/LZP) joprojām ir apsūdzētā statusā Ģenerālprokuratūras izmeklētajā kriminālprocesā par dokumentu viltošanu saistībā ar komandējumu.

TVNET jau pērn ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosināja apsūdzēt Trukšņa biroja vadītāju Ingrīdu Vilkārsi par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu. Gadījumā par dokumentu viltošanu KNAB uzskatīja, ka Truksnis 2016.gada pavasarī informējis sava biroja vadītāju Vilkārsi par to, ka viņš nevarēs ierasties darbā. Darbiniece ieteikusi "uztaisīt prombūtni" un pēc tam noformējusi un saskaņojusi komandējuma rīkojumu. Tad darbiniece informējusi amatpersonu ("zināšanai"), uz kuru vietu noformēts komandējums.

Lai arī patlaban prokuratūra Vilkārses uzvārdu neminēja, prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe apstiprināja, ka viena persona apsūdzēta par dokumenta viltošanu. Tāpat Rēķe apstiprināja, ka attiecībā uz "komandējuma" epizodi apsūdzētā statusā joprojām ir Truksnis par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Tāpat prokuratūra turpina pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesu daļā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "No sirds Latvijai" (NSL) nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Šajā iespējamā noziegumā apsūdzētas divas personas, kuru vārdus prokuratūra neatklāj, taču jau iepriekš izskanējis, ka tās ir uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un finansists Jorens Raitums. LETA jau vakar ziņoja, ka šajā iespējamā noziegumā kriminālprocess izbeigts daļā pret Truksni. Kriminālprocesa izbeigšanu daļā pret Truksni šodien aģentūrai LETA apstiprināja arī prokuratūras preses pārstāve, kura norādīja, ka kriminālvajāšana pret Truksni izbeigta noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Plašākus komentārus prokuratūra patlaban nesniedz, tomēr norāda, ka lietu paredzēts pabeigt tuvāko mēnešu laikā un nosūtīt tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu