Rīgas domes opozicionāri pieteikuši piketu pret domes atkritumu apsaimniekošanas politiku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viens no piketa organizatoriem JKP Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Ozols
Viens no piketa organizatoriem JKP Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Ozols Foto: Zane Bitere/LETA

Biedrība "Pilsoņu vara", kurā darbojas Rīgas domes Jaunās konservatīvās partijas deputāti, pieteikusi piketu pie Rīgas domes, lai pievērstu uzmanību sabiedrības neapmierinātībai, kas saistīta ar plānoto Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas politiku, informēja pasākuma organizatoru pārstāvji.

Plānots, ka pikets notiks 12.septembrī plkst.18 Rātslaukumā, pie domes ēkas.

Kā norāda viens no piketa organizatoriem JKP Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Ozols, pikets tiek rīkots, lai parādītu atšķirību starp rīdziniekiem un atkritumiem un pieprasītu Rīgas domei izstrādāt un realizēt normālu, videi draudzīgu un cilvēkiem pieejamu atkritumu apsaimniekošanas politiku.

Tikmēr otra organizatoru pārstāve Santa Suhaka norāda, ka "uz piketu tiek aicināti visi, kuriem nav vienalga tas, kas notiek Rīgā." "Mums grasās uzspiest monopolu, kurā vienīgie ieguvēji būs ļoti šaura cilvēku grupa. Šī epizode ir kārtējais pierādījums tam, ka Rīgas dome nav spējīga pārvaldīt pilsētu," pauž Suhaka.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas pašvaldība un SIA "Getliņi EKO" un "Getliņi EKO" ir noslēdzis 686,3 miljonu eiro vērtā Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru un par konkursa uzvarētāju atzinis SIA "CREB Rīga", ko izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji - "Clean R" un "Eco Baltia vide".

Atbilstoši publiskās-privātās partnerības procesam konkursa uzvarētājam no 15.septembra bija jānodrošina Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un investīcijas turpmākos 20 gadus. Jūnija sākumā "Getliņi EKO" un "CREB Rīga" reģistrēja kopsabiedrību "Rīgas vides pakalpojumi", taču vēlāk uzņēmums mainīja nosaukumu, pārtopot par "Tīrīga".

Savukārt Konkurence padome, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu līguma par Eiropas Savienības darbību 102.pantā noteiktā dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpumu, ierosināja pārkāpuma lietu pret Rīgas pilsētas pašvaldību un "Getliņi EKO". 

Lai lietas izpētes laikā atkritumu apsaimniekošanas tirgū Rīgā saglabātu konkurenci, KP pieņēma lēmumu noteikt pagaidu noregulējumu, kas tostarp aptur noslēgto koncesijas līgumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu