"Bīstamā zona." Nezināma iemesla dēļ no dzīvojamā nama Tallinā evakuē iedzīvotājus

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X

Otrdienas vakarā no daudzstāvu nama Tallinā evakuēti cilvēki. Kamēr atbildīgie dienesti veic izmeklēšanu, evakuētajiem iedzīvotājiem nācās meklēt naktsmājas pie paziņām vai arī pārlaist nakti sociālajā centrā, ziņo portāls "Postimees".

Igaunijas Drošības policijas biroja vadītājs Tenu Mīlvē trešdien atklāja, ka dzīvoklī atrasti dažādi ar sprāgstvielām saistīti priekšmeti, kas no dzīvokļa nogādāti drošā vietā. 

Evakuācijas iemesls netika oficiāli atklāts līdz trešdienas pusdienlaikam.

"Policijas darbinieki šajā veic izmeklēšanas darbības. Policijas patruļas palīdzēja drošības apsvērumu dēļ evakuēt vairākus dzīvokļus, taču šobrīd es izmeklēšanas interešu dēļ nevaru sniegt sīkāku informāciju," norādīja drošības policijas pārstāvis Haris Pūseps. "Šobrīd svarīgi ir tas, ka cilvēka dzīvībai briesmas nedraud."

"Postimees" žurnāliste Lora Elisabete Lompa sarunā ar evakuētajiem iedzīvotājiem noskaidrojusi, ka "viss sācies jau ap pulksten 13". Evakuēti iedzīvotāji no vienas nama kāpņutelpas 36 dzīvokļiem. 

"Bīstamā zona" - tādu paskaidrojumu iedzīvotājiem devuši likumsargi. Trešdien iedzīvotājiem ļāva atgriezties mājās.

Foto: Ardi Truija

Kāds no vietējiem iedzīvotājiem stāstījis, ka namā esot atrasts spridzeklis. 

Kāds cits nama iemītnieks atklājis, ka viens no kaimiņiem mežā nereti vācis vecas mantas un, iespējams, pie viņa atrasts kāds aizdomīgs priekšmets. Iespējams, kāds vecs lādiņš.

Savukārt cita vietējā iedzīvotāja esot atklājusi, ka mājoklī pašlaik tiek ļauts atgriezties tikai tāpēc, lai paņemtu personīgās mantas. 

Nakts nama iedzīvotājiem būs jāpārlaiž sociālajā namā vai arī pie radiem un draugiem.

Atbildīgās iestādes norādījušas, ka pašlaik neesot skaidrs, cik ilgi notiks izmeklēšana. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu