TEDxRiga aicina uz Stāstu medību fināla pasākumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Trešdien, 18. septembrī, Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks TEDxRiga Stāstu medību fināls, kura uzvarētājs jau 22. novembrī kāps uz lielās TEDxRiga skatuves Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, lai dalītos savā idejā ar Latviju un visu pasauli. 

Augustā izsludinātajās ideju foruma TEDxRiga Stāstu medībās ikviens varēja pieteikt savu stāstu, kas ietver dalīšanās vērtu ideju. Stāsta galvenā doma varēja būt gan lokāla, gan globāla, galvenais nosacījums – tai bija jānes sevī potenciāls vērst pasauli labāku. Visus iesūtītos stāstus bija iespējams noskatīties, kā arī par tiem nobalsot portālā TVNET. TEDxRiga organizatoru komandas žūrija ir atlasījusi četrus finālistus, kuri sacentīsies Stāstu medību finālā, savukārt piekto finālistu noteica TVNET lasītāju balsojums. 

Viena no finālistēm ir Agne Irbe – meitene, kuras stāsts aicina pievērsties lasīšanai un biežāk atklāt sev aizraujošo grāmatu pasauli. Alīna Andrušaite savā stāstā mudinās biežāk uzdot jautājumus un tādējādi īstenot savus mērķus. Edmunds Cepurītis liks aizdomāties par ilgtspēju un to, kā šo jautājumu risināt. Aleksandrs Tonisons (Aleksander Tonnisson) savā stāstā dalīsies ar savu pieredzi par to, kā dzīves tempa palēnināšana patiesībā var paātrināt personīgo izaugsmi. Un visbeidzot Elīna Pelčere ikvienam atklās smalko maņu pasauli un pastāstīs, kā mūsu izaugsmei var palīdzēt tumsa. 

Stāstu medību finālā 18. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Ekonomikas augstskolas jeb SSE Riga Sorosa auditorijā pieci finālisti klātienē centīsies pārliecināt žūriju un klātesošos ar aptuveni astoņas minūtes garām runām. Stāstu medību uzvarētājs saņems iespēju 22. novembrī kāpt uz lielās TEDxRiga skatuves un dalīties ar savu ideju līdzās prominentiem pašmāju un ārzemju runātājiem. Savukārt pārējie finālisti tiks pie TEDxRiga ielūgumiem. Pasākums ir bezmaksas, vietu skaits ir ierobežots. Norises valodas – latviešu un angļu.

TEDxRiga Stāstu medības notiek jau piekto reizi, un to mērķis ir atklāt līdz šim nedzirdētus stāstniekus un oriģinālas idejas. Iepriekš Stāstu medībās uzvarējuši dizainere un māksliniece Inese Īris Liepiņa, Ghetto Games kustības līderis Raimonds Elbakjans, pētnieks un inženieris Mārtiņš Zaumanis, kā arī mikrobioloģe Alisa Kazarina.

TEDxRiga jeb neatkarīgi organizēts TED ideju forums Rīgā pirmoreiz tika rīkots 2012. gada jūnijā, gūstot milzu atsaucību. TEDx Youtube kanālā publicētie TEDxRiga video kopumā skatīti jau vairāk nekā pusotru miljonu reižu. TEDxRiga ir visvairāk skatītais ideju forums Latvijā.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi “Idejas, ar kurām vērts dalīties” (Ideas Worth Spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu nozaru speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai. TED kustības ietvaros izcili cilvēki dalās savos stāstos līdz 18 minūtēm ilgās prezentācijās, iepazīstinot skatītājus ar savām idejām un sasniegumiem. Mājaslapā TED.com šo prezentāciju video skatīti jau vairāk nekā miljards reižu. 

TEDx ideju forumus savās pilsētās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rīko lielākie šīs organizācijas aktīvisti no visas pasaules. Tā ir iespēja ne vien popularizēt TED idejas dažādās pasaules malās, bet arī iesaistīt krietni plašāku runātāju un klausītāju loku savstarpējā komunikācijā, pasauli mainošu ideju veicināšanā un šo ideju pārvēršanā reālos darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu