Trim no slimnīcā ar saindēšanos nogādātajiem bērniem stāvoklis joprojām smags (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) no Siguldas puses ar saindēšanos kopumā nonākuši desmit bērni, bet smagā stāvoklī joprojām ir trīs no viņiem,  pastāstīja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Jau vēstīts, ka aizvadītajās brīvdienās un pirmdien BKUS nonāca pieci bērni vecumā no trīs līdz sešiem gadiem ar akūtu zarnu infekcijas izraisītu saslimšanu, un trīs bērnu stāvoklis ir ļoti smags. Savukārt piektdien hospitalizēti vēl divi bērni ar aizdomām par inficēšanos ar mikroorganismu "E.Coli" jeb zarnu nūjiņu.

Šteina informēja, ka kopumā līdz šim palīdzība bijusi nepieciešama desmit bērniem, bet "E.Coli" baktērija tika apstiprināta tikai trim. Mediķi patlaban atturas apgalvot, ka arī pārējie bērni būtu inficējušies ar šo baktēriju. Precīzāk tas būšot zināms nākamnedēļ.

Pēc Šteinas teiktā, divi no sasirgušajiem bērniem jau devušies mājās, trīs no bērniem joprojām ir smagā, bet stabilā stāvoklī reanimācijā, savukārt divi ārstējas infekciju nodaļā un trīs bērniem tiek veiktas analīzes.

Vienlaikus viņa piebilda, ka slimnīcā nakts tika aizvadīta mierīgi, jo jauni pacienti ar līdzīgiem simptomiem netika uzņemti.

Jau vēstīts, ka pēc Siguldas novada pašvaldības rīcībā esošās informācijas ir konstatēti pieci saslimšanas gadījumi: trīs bērni no bērnudārza "Saulīte" dažādām grupām, viens bērns no bērnudārza "Pīlādzītis" un viens - "Ieviņā". Bērni hospitalizēti laikā no 5. līdz 11.septembrim. Bērnudārzos "Tornīši", "Pasaciņa" un "Ābelīte" bērnu saslimšanas nav konstatētas. 

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmsskolas izglītības iestādes par bērnu saslimšanas gadījumiem informēja 11.septembra pēcpusdienā, savukārt Siguldas novada pašvaldība tika informēta 13.septembrī plkst.9.30, vienlaicīgi informējot par to medijus. 13.septembrī aptuveni plkst.11 tika sāktas PVD un SPKC pārbaudes.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apsver iespēju veikt pārbaudes arī citos objektos, kuros ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA "Baltic Restaurants Latvia".

Meistere teica, ka notikušā kontekstā PVD veic apjomīgas pārbaudes, par kuru rezultātiem ziņos, tiklīdz tie būs. Primāri pārbaudes notiek pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās konstatēti saslimšanas gadījumi, kā arī pārbaudīts tiek "Baltic Restaurants Latvia". 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu