Lielākās atkritumu kompānijas īpašnieks reizēm konsultējas ar Šķēli (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais politiķis Andris Šķēle ierodas uz sarīkojumu par godu jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Bijušais politiķis Andris Šķēle ierodas uz sarīkojumu par godu jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes iecerētā atkritumu monopola dalībnieka atkritumu operatora “Clean R” īpašnieks Guntars Kokorevičs reizēm tiekas un uzklausa ekspremjeru Andri Šķēli, taču biznesa attiecību abu starpā nav, to intervijā LTV raidījumam “de facto” uzsver Kokorevičs.

Pētnieciskās žurnālistikas centram “Re:Baltica” vairākkārt izdevās piefiksēt kompānijas “Clean R” pārstāvju ierašanos namā Dzirnavu ielā, kur reģistrētas ekspremjera Andra Šķēles ģimenei piederošas kompānijas un atrodas paša Šķēles birojs.

“Clean R” pārstāvji Dzirnavu ielas ēkā ieradušies arī pēc Konkurences padomes lēmuma apturēt atkritumu monopola izveidi Rīgā. Bija paredzēts, ka “Clean R” turpmāk apkalpotu četras piektdaļas Rīgas atkritumu tirgus, bet padome šos plānus vismaz pagaidām iesaldējusi.

Līdz šim jau ne reizi vien uzdoti jautājumi, vai Kokorevičs tiešām ir vienīgais un patiesais “Clean R” īpašnieks. Kokorevičs pirms vairākiem gadiem izpirka ekspremjera Šķēles ģimenes atkritumu biznesu, un apgalvo, ka ir pilnībā norēķinājies.

Kokorevičs, vaicāts par ciemošanos Dzirnavu ielā, skaidro, ka ļoti bieži tur tiekas ar “Clean R” padomes locekli Hariju Krongornu. Viņš ir arī Šķēles finansists, kurš ir apsūdzēts un divās tiesu instancēs arī atzīts par vainīgu “digitālās televīzijas krimināllietā”. Lai gan vairāki apsūdzētie tiesā liecinājuši, ka darbojušies Šķēles interesēs, ekspremjers šajā lietā ir tikai liecinieks.

Kokorevičs skaidro, ka Krongorns viņam ir tuvākais cilvēks ārpus ģimenes, ar ko konsultējas par biznesu. Un Kokorevičam pašam neesot biroja Rīgas centrā. “Ja man ir centra dienas, tad man vienīgais glābiņš centrā ir mana drauga Harija Krongorna birojs, kurā mēs dažreiz taisām tikšanās un tamlīdzīgas lietas, bet nodaliet to no Šķēles kunga,” saka Kokorevičs un uzsver, ka negrasās mainīt tikšanās vietu.

Tomēr Kokorevičs mēdz konsultēties arī ar Šķēli. “Par katru konsultāciju, ko sniedz Šķēle personīgi vai kāds no viņa darbiniekiem, es samaksāju rēķinus, visus līdz pēdējam centam,” skaidro Kokorevičs.

Tomēr Kokorevičs atzīmē, ka ar Šķēli nav finansiāli saistīts, abi nav partneri nevienā biznesā. “Ar smadzenēm tur, kā lai saka, cilvēkam viss ir kārtībā, un neizmantot to padomu, ko es dažreiz varu iegūt, būtu pilnīgi muļķīgi,” pauž Kokorevičs.

Atkritumu monopola izveide zem nosaukuma “Tīrīga” patlaban ir apturēta. Tikmēr rīdzinieku atkritumus par iepriekšējiem tarifiem izvedīs trīs līdzšinējie operatori - “Clean R”, “Eco Baltia Vide” un “Lautus”. Vienīgi “Pilsētvides serviss” biznesu pārtraucis.

Arī mazākā tirgus spēlētāja “Lautus” sakarā rodas jautājumi par Šķēles klātbūtni. Šīs kompānijas viens no patiesā labuma guvējiem ir advokāts Armands Strods, kurš ne reizi vien bijis saistīts ar esošajiem vai bijušajiem Šķēles ģimenes uzņēmumiem.

Strods saistību ar Šķēli plaši komentēt nevēlējās un rakstiski atbildēja, ka “Lautus” ar ekspremjeru nav nekādu attiecību.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu