Pasaules interjera dizaineru verdikts: 20 dizaina kļūdas, no kurām jāizvairās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Interjera dizaina pasaulē pastāv gan izcili interjera dizaina paraugdemonstrējumi, gan briesmīgas tendences, kuras pat laikam ejot nav iespējams izskaust. Ietekmīgā interjera dizaina žurnāla "Elle Decor" dizaineri apkopojuši biežāk sastopamās mājokļa dizaina kļūdas, ko kurām vajadzētu izvairīties kā no uguns. 

Lūk, no kādām interjera detaļām pasaules mēroga dizaineri iesaka izvairīties:

Bļodu tipa izlietnes - Tās vienkārši nav draudzīgas bērniem un īsiem cilvēkiem.

Smalki ādas dīvāni ģimenes istabās - Saprotams, ka šādas mēbeles ir šķietami vieglāk kopjamas, ja mājoklī mitinās mazi bērni un mājdzīvnieki, taču beigu beigās tās izrādīsies neekonomisks pirkums, jo tās ātrāk nokalposies. 

Pārāk daudz ikoniskas mēbeles - Dizaineru mēbeles, it īpaši tādu dižgaru mākslas darbi kā Mīsa van der Roe Barselonas krēsls un Sārinena Tulpes galds būs īsts ieguldījums interjerā, taču, ja vienā telpā jau ir vismaz trīs šādas mēbeles - laiks apstāties. Kas par daudz, tas par skādi. 

Foto: Knoll/Publicitātes foto

Lēts glamūrs - Divistabu dzīvoklī, kas atrodas blokmājā, Purvciemā un ir aprīkots ar milzīgu, karalisku gultu ar baldahīnu vairāk izbojās interjeru nekā to papildinās. 

Sentimentāli dekori - Lai arī dažādu figūriņu, magnētiņu, austu sedziņu kolekcija ir sirdij mīļa, tomēr interjeru tas manāmi "novecinās" un padarīs bezgaumīgu.  

Naktsgaldiņš tikai vienā gultas pusē - Pat Fen Šui likumi aizliedz naktsgaldiņu tikai vienā gultas pusē. No dizaina viedokļa - tas ir vienkārši neērts un negodīgs interjera izkārtojuma risinājums.  

Sauso ziedu kompozīcijas - Putekļu magnēts un papildus netīrības veicinātājs, ja vien sausos ziedus neizkārto kamīnā. 

Pārāk daudz visa kā - Kaut arī maksimālisms ir modē, ar to nevajadzētu pārspīlēt. Atvasini raibas tapetes ar vienkrāsainiem dekoriem un mēbelēm vai vienkrāsainas sienas - ar raibām mēbelēm. 

Tumši lampu abažūri - Šādas lampas telpu padarīs drūmu un nemājīgu. 

Suvenīru bodēs iegādāti mākslas darbi - Kliedzoši pilsētu ainavu plakāti un citi darbi, kurus vietēji speciāli izliek mazos veikaliņos kā ēsmu tūristiem. Šādi mākslas darbi reti kad iederēsies mājokļa dizainā.

Aizkari pieskaņoti mēbelēm - Laba daudz nevajag - dzīvoklis nav Rundāles pils, tāpēc mēbeļu polsterējumus nevajadzētu pieskaņot aizkaru audumam. 

Tumšas sienas - Pārspīlēti melnas, tumši zilas, zaļas sienas ar baltu augšējo apdari neizskatīsies pārāk labi. Centies krāsas dozēt un atvasināt ar gaišākām sienām un mēbelēm. 

Noplukušais šiks - Padomju laiku sekcijas ar tā paša laika traukiem, linu aizkariem un austām segām padarīs dzīvokli par smacīgu. Ja vēlies izcelt kādu ģimenes relikviju - integrē to modernā dizainā. 

Mēbeles, kas jāsargā - Senlaicīgi galdi, kas pasargāti ir stikla virsmu, trauki, kurus nedrīkst pat aiztikt un mīkstās mēbeles, kurās nav atļauts iesēsties ir interjera izgāšanās. Šādas mēbeles un dekori nav funkcionāli un tātad - lieki aizņem vietu. No tām vairāk iegūsi, ja tās pārdosi antikvariātā un iegādāsies izmantojamas mēbeles un aksesuārus.    

Aizkari, kas velkas pa zemi - Kaut arī šādiem aizkariem izskata ziņā nav ne vainas, taču tie ātri nosmērēsies un veidos "ombre" efektu sliktā ziņā. 

Pārāk spožs apgaismojums - Gaisma, kas teju dedzinās acis liks justies kā trakonamā nevis radīs mājīguma sajūtu.  

Dažādas tapetes dažādās istabās - Šāds dzīvoklis liks justies kā starpdimensionāls kosmosa kuģis, kurā no vienas telpas var pāriet citā. Izvēlies vienotu toni un tādā ieturi visu mājokli.   

Veclaicīgi rozā - Ja vien tā ir mazas meitenītes istaba, tad veclaicīgi rozā vēl ir pieļaujama krāsa, kurā ieturēt telpas interjeru, taču jebkuras citas funkcijas istabā šī krāsa ir jāizskauž. 

Ģimenes foto uz visām iespējamajām virsmām - Kas par daudz, tas par skādi. 

Saliekamās gultas jeb tautā dēvētās "raskladuškas" - Kā smejas dizaineri - šīs gultas var nodēvēt par pirkstu un muguru laužamajām iekārtām. Labāk izvēlies viesus izmitināt uz piepūšamajiem matračiem vai putu virsmatračiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu