Kariņš: Administratīvi teritoriālā reforma ir solis pretī labklājībai (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Administratīvi teritoriālā reforma ir solis pretī labklājībai, otrdien valdības sēdē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdības sēdes laikā premjers pašvaldību pārstāvjiem, kuri bija ieradušies kritizēt piedāvāto reformu, norādīja, ka ne visi ir apmierināti ar piedāvāto, tomēr premjera atbildība ir nodrošināt iedzīvotājiem labākos pakalpojumus izglītības, veselības, sociālās un citās jomās. Un to iespējams paveikt ar spēcīgiem ekonomiskiem reģionālajiem centriem.

"Samazinot pašvaldību skaitu, tās kļūs vienlīdzīgākas, jo patlaban visas 119 pašvaldības nav vienlīdzīgas. Viens no reformas mērķiem ir sniegt iespējas, lai aktivizētu pašvaldības ārpus Rīgas, kas ir un paliks lielākais centrs, tomēr mums ir jānodrošina vienmērīga attīstība valstī kopumā," uzsvēra Kariņš.

Vēlāk premjers mediju pārstāvjiem papildināja, ka pirms īstenot viņa vadītās valdības pieteiktās reformas izglītībā un veselības aprūpē, ir nepieciešams veikt pašvaldību reformu.

"Reforma nepieciešama, lai pašvaldības būtu gana lielas, ar spēcīgu nodokļu bāzi un spēju nodrošināt iedzīvotājiem labākos pakalpojumus. Šodien ir sperts nozīmīgs solis pretī nepieciešamā labklājības līmeņa celšanai," pauda premjers.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz vairāku pašvaldību izteiktajiem iebildumiem, valdība otrdien pēc dažu stundu ilgām diskusijām atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu līdzšinējo 119 vietvaru vietā izveidot 36 pašvaldības un ļāva ministrijai turpināt nepieciešamos darbus administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu