Saūda Arābija pārdevusi ēku Stambulā, kurā tika nogalināts žurnālists Hašogi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saūda Arābijas varas iestādes pārdevušas ēku, kurā atradās Saūda Arābijas konsulāts un kurā tika nogalināts žurnālists Džamals Hašogi, ziņo Turcijas laikraksts “Habeturk”.

Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, ēku Saūda Arābija pārdevusi jau vairāk nekā pirms mēneša par cenu, kas bijusi par aptuveni trešdaļu zem tās tirgus vērtības.

Ēkas pircējs pagaidām nav publiski zināms.

Savukārt Saūda Arābijas konsulāts pārcelsies uz citu Stambulas rajonu.

Kā uzver “Habeturk”, konsulāta ēkas pārdošanai Saūda Arābijai bija nepieciešams saņemt Turcijas Ārlietu ministrijas atļauju.

Tomēr, kā izdevumam “Middle East Eye” pavēstījis situāciju pārzinošs avots, ministrijas rīcībā neesot informācija par šo darījumu.

Kā ziņots, ASV dzīvojušais laikraksta “The Washington Post” līdzstrādnieks Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu