Tunisijas tiesa noraida lūgumu atbrīvot prezidenta vēlēšanu otrās kārtas kandidātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tiesa Tunisijā trešdien noraidīja lūgumu atbrīvot no ieslodzījuma mediju magnātu Nabilu Karui, kurš ir viens no diviem visvairāk balsu ieguvušajiem kandidātiem prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā un kandidēs arī otrajā kārtā.

Karui advokāts Nazihs al Suvaji sacīja, ka "izmeklēšanas tiesnesis noraidīja lūgumu par atbrīvošanu", jo tā esot ārpus viņa jurisdikcijas.

Šis bija jau trešais lūgums atbrīvot Karui, un visi ir noraidīti viena un tā paša iemesla dēļ, sacīja viņa advokāts.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 15.septembrī neatkarīgais jurists Kaiss Saids ieguva 18,4% balsu, bet Karui – 15,58% balsu. Viņi ieguvuši vairāk balsu nekā jebkurš cits kandidāts un kandidēs vēlēšanu otrajā kārtā.

56 gadus vecais Karui augustā tika aizturēts par apsūdzībām naudas atmazgāšanā un nodokļu nemaksāšanā. Viņš atrodas pirmstiesas apcietinājumā kādā galvaspilsētas Tunisas cietumā.

Karui advokāti vairākkārt apsūdzējuši valdību, ka tā spiež tiesu iestādēm bloķēt viņa atbrīvošanu, bet valdība šo apsūdzību noliedz.

Prezidenta vēlēšanas sākotnēji bija paredzēts rīkot novembrī, tomēr, tā kā pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais Tunisijas prezidents Badži Kaids as Sabsi jūlijā aizgāja no dzīves, vēlēšanas tika pārceltas uz septembri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu