Citplanētiešu ballīte pie slepenas ASV militārās bāzes (6)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Aicinājums "šturmēt" sazvērestības teorijām apvīto ASV Gaisa spēku militāro bāzi jeb 51.zonu sociālajos tīklos izskanēja kā joks, taču aizvadītajā nedēļas nogalē tur uz "citplanētiešu Vudstoku" Nevadas tuksnesī sapulcējās vairāki tūkstoši cilvēku, vēsta aģentūra AP. Tiesa gan, Zemes iedzīvotāji izrādījās kūtrāki nekā plānots, tāpēc pasākumu rīkotāji iedzīvojušies parādos.

Bāzē notiekošais turēts slepenībā, kas savukārt devis pamatu krāšņām sazvērestības teorijām par to, kādiem mērķiem tā izmantota. Kas tikai šai bāzei nav piedēvēts - tikšanās un kopīgu plānu kalšanas vieta ar mazajiem, zaļajiem cilvēciņiem, eksperimenti ar citplanētiešiem un mēģinājumi rekonstruēt ārpuszemes kosmosa kuģus. 

Šī gada jūnijā "Facebook" tika izveidots "51.zonas ieņemšanas" pasākums. Pasākuma izveidotājs Metijs Robertss prātoja - ja pietiekami liels skaits cilvēku uzradīsies pie bāzes vārtiem un mēģinās to ieņemt, lai "apskatītos uz tiem citplanētiešiem", varasiestādes neko nevarēšot padarīt. Ierasties solīja vairāk nekā divi miljoni cilvēku, ieinteresēti bija vēl gandrīz tikpat.

Redzot lielo virtuālo interesi, vairāki ar biznesa domāšanu apveltīti cilvēki steidzās tuksnesī organizēt koncertus un dažādas maksas izklaides. Tiesa gan, plānoto miljonu vietā ieradās tikai daži tūkstoši citplanētiešu entuziastu.

Foto: Reuters/ScanPix

Miniatūrajā ciematiņā Reičelā, kas atrodas vairāk nekā divu stundu brauciena attālumā no Lasvegasas, lielākais viesu skaits tika sasniegts piektdien - ap 3000 cilvēkiem. Vēl daži simti citu bija apmetušies netālajā Hiko ciemā. Sabraukuši bija ne tikai vietējie, bet arī tūristi no Francijas, Krievijas, Vācijas, Peru, Zviedrijas, Austrālijas un citām valstīm. 

Linkolna apgabala amatpersonas bija rēķinājušās, ka tuksnesī varētu ierasties ap 30 000 cilvēkiem.

"Izskatās, ka daudzi labi cilvēki atpūšas un labi pavada laiku," žurnālistiem sacīja 56 gadus vecais mūrnieks Deivs Velss, kurš bija ieradies no Sinsinati.

Foto: Reuters/ScanPix

Vai kāds ieraudzīja citplanētiešus? "Neredzējām," saka  Konija Vesta, tuvējās viesnīciņas un kafejnīcas "Little A'Le'Inn" īpašniece. "Bet mēs atradām mieru. Un draudzību."

Vesta rīkoja vienu no centrālajiem pasākumiem - "Alienstock" festivālu jeb "citplanētiešu Vudstoku". Viņa gan telekanālam KTNV atzīst, ka esot zaudējusi prāvu naudas summu. Lai sarīkotu festivālu, viņa esot apķīlājusi savu māju un paņēmusi aizdevumu, kā ķīlu izmantojot savu ģimenes uzņēmumu.

Otrs pasākums ar nosaukumu "Area 51 Basecamp" notika Hiko suvenīru veikaliņa apkaimē. Piektdienas koncertu apmeklēja tikai apmēram 500 cilvēku, kaut arī bija plānots pārdot desmitreiz vairāk biļešu. Otrs plānotais koncerts tika atcelts.

Nedēļas nogales garumā tika fiksēti vairāki likumpārkāpumi un neatļautas darbības. Lai arī pie 51.zonas vārtiem ceturtdien un piektdien pabija vairāk nekā 1000 cilvēku, beigu beigās bāzi neviens tā arī neieņēma. Policisti, kuriem bija uzdots bāzi apsargāt, svētdien pat tika palaisti mājās agrāk, nekā plānots.

Foto: Reuters/ScanPix

Linkolna apgabala šerifs Kerijs Lī norāda, ka sestdien apmēram 20 cilvēki esot skrējuši uz bāzes vārtu pusi, taču tieši pirms tiem apstājušies, tā arī neuzdrošinoties pieiet pārāk tuvu.

Nedēļas nogalē tika arestēti septiņi cilvēki, divi no tiem - par ielaušanos Nevadas militārajā mācību poligonā. Trīs cilvēki guva nopietnus ievainojumus autoavārijās, kādam vīrietim tika konstatēta organisma atūdeņošanās, bet sievietei - narkotiku izraisītas veselības problēmas.

Iespējamo nekārtību novēršanai tika novirzīti 250 000 dolāru. Tagad iespējama tiesāšanās, lai šo naudu atgrieztu ārkārtas situāciju budžetā.

20 gadus vecais Metijs Robertss, kura "Facebook" ieraksts aizsāka citplanētiešu ballīti Nevadas tuksnesī, sacījis, ka tas esot bijis tikai joks. Viņš ceturtdienas vakarā rīkoja pasākumu Lasvegasā, izmantojot "Alienstock" nosaukumu. Viņš vēlas reģistrēt to kā preču zīmi un rīkot līdzīgas tematikas pasākumus citās ASV vietās.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu