Zeltiņš, Dubska, Altmane, Armaņeva piedalās modes sarunās (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Пресс-фото

Pulcējot plašu apmeklētāju loku, 21. septembrī iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole” notika Modes sarunas. Šarmantā Aivja Ceriņa vadībā sešu stundu garumā ar zināšanām un pieredzi par stilu, modes tendencēm, apģērbu komplektēšanu un tā papildināšanu ar aksesuāriem un atbilstošu grimu dalījās prominenti Latvijas modes eksperti – Anita Altmane, Žanna Dubska, Maija Armaņeva, grima māksliniece un stiliste Laura Valuta, kā arī grupas “Triānas parks” dziedātāja Agnese Rakovska un labi zināmais šovmenis Renārs Zeltiņš.

“Stils – tā ir tava vizītkarte. Ir ļoti grūti atstāt labu pirmo iespaidu ar otro reizi, tādēļ jābūt pārliecībai par to, ko valkājam. Vienkāršība stilā un izskatā ir lieliska, bet pievērsiet uzmanību arī detaļām – tajās ir spēks. Viena detaļa var izmainīt daudz,” stāsta Renārs Zeltiņš.

“Rūtiņas, 1980. gadu stils, bēšīgs apģērbs, ādas krekli, caurspīdīgs materiāls, strausa spalvas apģērbos un aksesuāros, ziedu un dzīvnieku raksti, total look jeb viss apģērbs vienā krāsā – tas viss ir modē šajā rudens/ziemas sezonā. Tomēr svarīgi atcerēties – nav jādzenas pakaļ visiem karstākajiem trendiem, jāizvēlas tas, kas pašam patīk un piestāv, kas liek justies ērti un pašpārliecināti. Modē taču ir tas, kas mums piestāv,” skaidro Maija Armaņeva.

Modes sarunās “Akropolē” stiliste un modes māksliniece Anita Altmane atklāja, kā izskatīties klasiski, bet mūsdienīgi un kā klasiskās vērtības iekļaut darba apģērbu kombinācijās, piešķirot tām svaigas vēsmas. Grupas “Triānas parks” košās dziedātājas Agneses Rakovskas lekcija skaidroja, kā viņa nonākusi pie sava stila, kādēļ izvēlējusies ekspresīvu tēlu un kā tas ietekmējis viņas personīgo dzīvi un karjeru mūzikā. Savukārt kosmētikas meistarklasē grima māksliniece un stiliste Laura Valuta iepazīstināja ar vienkāršiem un praktiski pielietojamiem paņēmieniem gan ikdienas, gan svētku grima klāšanā.

Arī kungi Modes sarunās “Akropolē” atklāja ko jaunu – šovmenis Renārs Zeltiņš dalījās ieteikumos un pieredzē, kādēļ atbilstošs stils ir daļa no uzvaras profesionālajā dzīvē, tostarp sniedza padomus, kas noteikti jāņem vērā, veidojot savu personīgo stilu. Blogere un stiliste Maija Armaņeva iepazīstināja ar karstākajām sezonas modes tendencēm un trikiem materiālu, krāsu un tērpu kombināciju izvēlē, toties modes un stila lietpratēja Žanna Dubska skaidroja, kā izskatīties mūsdienīgi un ģērbties ērti jebkurā vecumā.

Lekcijām un meistarklasēm bagātā diena tika noslēgta ar īpašu ekspertu diskusiju “Ko stilisti tev nestāsta?”. Anitas Altmanes, Maijas Armaņevas, Žannas Dubskas, Renāra Zeltiņa un Aivja Ceriņa pavadībā tika izzināti stila noslēpumi un viltības un noskaidrots, kas stilistu klientiem ir svarīgi – kas no šīm konsultācijām tiek sagaidīts, ar kādām grūtībām stilistiem nākas sastapties darbā, kā konsultāciju padarīt par efektīvu un ļoti patīkamu pārvērtību pieredzi u.c.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu