Verdzība vīna dārzos Francijā: piesola labu algu, bet liek dzīvot kempingā un nemaksā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Francijas varas iestādes pagājušajā nedēļā aizturējušas četrus noziedzīga grupējuma dalībniekus, kas tiek turēti aizdomās 167 Bulgārijas pilsoņu paverdzināšanā četros vīna dārzos netālu no Francijas pilsētas Lionas. Viesstrādnieki pievilināti ar solījumiem maksāt labu algu, tomēr galu galā viņi bijuši spiesti dzīvot kempingā un saņēmuši vien grašus, secinājusi Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūra Eiropols.

Trīs no aizturētajiem noziedzīgā grupējuma dalībniekiem ir Bulgārijas pilsoņi, bet viens – Francijas pilsonis, ziņo Eiropas medijs “Euronews”.

Bulgārijas pilsoņi Bulgārijas ekonomiski depresīvākajos valsts reģionos vervēja cilvēkus, solot viņiem labu algu par darbu vīna dārzos Francijā. Potenciālie strādnieki meklēti ar kādas legāli strādājošas nodarbinātības aģentūras starpniecību. Šie cilvēki atlasītos cilvēkus arī nogādāja Francijā.

Savukārt Francijas iedzīvotājs organizēja strādnieku izmitināšanu Francijā.

Ierodoties Francijā, darbinieki parakstīja darba līgumus, kas bija franču valodā, kuru neviens no viņiem nezina.

Vervējot darbiniekus Bulgārijā, viņiem tika solīta darba alga 60 eiro dienā, kā arī transporta un mājokļa izdevumu segšana.

Tomēr ierodoties savās jaunajās darba vietās, bulgāri secināja, ka viņiem jādzīvo kempingā, bet no viņu algas atvilkta nauda gan par dzīvošanu, gan ēdienu, kā rezultātā viņi saņēmuši vien niecīgu atalgojumu, ar kuru daudziem pēc līguma termiņa beigām nemaz nav pieticis, lai atgrieztos Bulgārijā, vēsta aģentūra “Reuters”.

Savukārt noziedzīgā grupējuma dalībnieki ar bulgāru viesstrādnieku paverdzināšanu nopelnīto naudu pēcāk investējuši nekustamajā īpašumā Francijā.

Kā norāda Eiropols, visi aizturētie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā saistībā ar nenozīmīgiem likumpārkāpumiem.

Tagad viņiem tiks izvirzītas apsūdzības cilvēku tirdzniecībā un dalībā organizētās noziedzības grupējumā.

Francijas un Bulgārijas policija šajā lietā sīkākus komentārus pagaidām nesniedz.

Kā pagājušajā gadā vēstīja Eiropas Padome, strādājošo paverdzināšana daudzās Eiropas valstīs ir apsteigusi seksa verdzību kā galveno cilvēku tirdzniecības mērķi.

Kā liecina ANO Nodarbinātības aģentūras dati, piespiedu nodarbinātībā visā pasaulē iesprostoti aptuveni 25 miljoni cilvēku.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu