Astoņas personas tiesās par nekustamā īpašumu izkrāpšanu lielā apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret astoņām personām par nekustamā īpašuma Dagdas novadā izkrāpšanu un tās rezultātā noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu 160 000 eiro apmērā, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību 2018. gada sākumā divi no apsūdzētajiem vienojās izkrāpt nekustamo īpašumu Dagdas novadā, kura īpašniece bija mirusi 2001.gadā, izmantojot viltotu privāto testamentu.

Apsūdzētie noziedzīgajās darbībās iesaistīja vēl citas personas, kas parakstīja viltotus dokumentus un sniedza viltus liecības zvērinātam notāram, ka piedalījušies testamenta parakstīšanās brīdī 2000.gadā un īpašniece bijusi rīcībspējīga.

Pēc notāra izdotās mantojuma apliecības saņemšanas, 175 000 eiro vērtais nekustamais īpašums reģistrēts uz apsūdzētās personas vārda.

Pēc tam nekustamais īpašums pārdots kādai zemnieku saimniecībai. Savukārt pieci no apsūdzētajiem vairāk kā 160 000 eiro legalizēja un viens atbalstīja legalizēšanu, mēģinot naudu izņemt no bankas konta un iegādājoties automašīnu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu