Domnieki akceptē Vladovas vēlmi savienot Rīgas vicemēres un skolas direktores amatus (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Faļkovs
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Faļkovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes deputātu vairākums šodien akceptēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Annas Vladovas (S) vēlmi savienot vicemēres un skolas direktores amatus.

Šis jautājums aizvadītajā nedēļā tika skatīts arī Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā, kur atbalstu no domniekiem neguva, kā rezultātā lēmums uz domes sēdi tika virzīts ar negatīvu atzinumu. 

Negatīvs lēmums tika pieņemts, jo sēdē nebija vairāki "Saskaņas" deputāti un koalīcijai nebija vairākuma, taču šodien, neraugoties uz opozīcijas balsojumu "pret", deputātu vairākums amatu savienošanu atbalstīja.

Līdzīgi kā komitejā, arī šodien Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš sacīja, ka, no tiesiskā viedokļa raugoties, pašvaldībai nav pamata atteikt amatu savienošanu.

Viņš arī informēja, ka Vladova ir devusies bezalgas atvaļinājumā un patlaban pienākumus veic direktora pienākumu izpildītājs.

Kā iepriekš norādīja pati Vladova, bezalgas atvaļinājumā viņa būs līdz gada beigām.

Deputāts Olafs Pulks (V) tomēr interesējās, vai pēc būtības sanāk tā, ka politiķe grib apvienot amatus, lai gan vienā no tiem nemaz nestrādā. "Sanāk, ka viņa saglabā amatu, lai varētu atgriezties, kad beigs pildīt vicemēra pienākumus. Vai tas ir labas pārvaldības piemērs?" taujāja Pulks. Liepiņš sacīja, ka Interešu konflikta likums šādā veidā netiek pārkāpts. 

Deputāte Ieva Holma (VL-TB/LNNK) interesējās, kas notiks, ja domes lēmums būs negatīvs. Pēc Liepiņa teiktā, negatīva lēmuma gadījumā Vladovai būs tiesības domes lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā, taču lēmumam jābūt motivētam. "Deputātiem būs jāpaskaidro, kura tieši likuma norma, viņuprāt, tiek pārkāpta. Arī negatīvam lēmumam jābūt tiesiski pamatotam," skaidroja jurists.

Savukārt deputāts Valters Bergs (JKP) taujāja, kura likuma norma vispār nosaka, ka vietniekam vajag domes deputātu atļauju savienot amatus. Jurists skaidroja, ka tas izriet no interešu konflikta būtības, proti, ja amatpersona ieņem vairākus amatus, viņam tas ir jāsaskaņo. 

Arī debatēs opozicionāri veltīja Vladovai pārmetumus, sakot, ka abi amati ir ļoti atbildīgi un abos no tiem ir jāiegulda daudz laika un darba, lai pienākumus veiktu kvalitatīvi. Opozicionāru ieskatā, savienojot amatus Vladova "iegrūž savu skolu stagnācijā", jo pienākumu izpildītājs nedomās par skolas attīstību un nākotni, bet tikai veiks pamatdarbus. 

Tikmēr pati Vladova informēja, ka stājoties vicemēres amatā, vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai saņemtu atzinumu par iespējamo amatu savienošanu. "KNAB ir apstiprinājis, ka pieļauj amatu savienošanu, ja tas nerada interešu konfliktu un netraucē pienākumu pildīšanai," teica Vladova.

Viņa arī skaidroja, ka dažādus "Erasmus+" projektus īsteno nevis viņa personīgi, bet gan skolas kolektīvs un skolēni. "Es neļaušu apsaukāt savas skolas kolektīvu, jo viņi nekad nav strādājuši neviena ēnā," pauda domniece.

Viņa arī sacīja, ka laikā, kad skolām jāīsteno daudzas sarežģītas reformas, skola nedrīkst palikt bez vadības.

Opozicionārus gan Vladovas teiktais nepārliecināja un viņi pauda viedokli, ka, ja reiz Vladova ir "tik liela skolas patriote", tad, lai dodas un strādā tur.

Vladova Rīgas 80.vidusskolu vada kopš 2000.gada.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu