Līdz apkures sezonas sākumam par siltumu Jelgavā nav norēķinājušies aptuveni 12% klientu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apkures radiatori.
Apkures radiatori. Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz apkures sezonas sākumam Jelgavā par siltumenerģiju nav norēķinājušies aptuveni 12% SIA "Fortum Jelgava" klientu.

Šonedēļ centralizētās apkures uzņēmums "Fortum Jelgava" ir sācis pieslēgt apkuri dzīvojamām mājām, uzņēmumiem un sabiedriskajiem objektiem. Līdz otrdienai apkure bija nodrošināta 23 mājām un vienai sabiedriskai ēkai. Tāpat bija saņemts 31 pieteikums par apkures pieslēgšanu.

Jelgavā ir arī vairākas dzīvojamās mājas, kuru iedzīvotāji ir izvēlējušies apkuri vasarā neatslēgt. Pazeminoties āra gaisa temperatūrai, apkure šajās mājās ieslēdzas automātiski. Jelgavā šo tehnoloģiju piedāvāto iespēju šogad izmantoja sešas dzīvojamās mājas.

Kārtība, kādā Jelgavā tiek pieslēgta apkure, ir palikusi nemainīga - dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie savas mājas kontaktpersonas vai pie sava nama pārvaldnieka, kas ir saņēmusi dzīvokļu īpašnieku pilnvarojumu kārtot ar apkures un karstā ūdens pieslēgšanu un režīmiem saistītus jautājumus, un mājas pilnvarotā kontaktpersona kopā ar pārvaldnieku dod rakstisku norādījumu apkures pieslēgšanai mājai.

Vispirms apkure tiek nodrošināta mājām, kurām nav parāda par patērēto siltumu. "Fortum Jelgava" ir ap 16 000 klientu, un apmēram 12% nav norēķinājušies par siltumenerģiju.

Saskaņā ar Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumiem pirms apkures sezonas uzsākšanas ikvienai ēkai ir jāveic siltumapgādes sistēmas hidrauliskā pārbaude.

Siltumenerģijas tarifs Jelgavā ir 54,28 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par megavatstundu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu