Interjers ar odziņu: 5 veidi, kā piešķirt telpām arhitektonisku raksturu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mājokļi ar kādu neierastu arhitektonisku īpatnību ir ārkārtīgi pieprasīti, un ne velti - dzīvokļi vai mājas ar atklātām ķieģeļu sienām, koka sijām, iebūvētiem plauktiem vai savdabīgām kolonnām un kamīniem padara telpas īpašas un neatkārtojamas. Lai dzīvoklis vai māja nebūtu pliekani un tajos būtu arī kāda odziņa, jāierīko kāda neparasta detaļa paša rokām. 

Pieliec dekoratīvas apmales

Saprotams, ka dzīvokļi ar augstajiem griestiem un dekoratīvām griestu apmalēm padarīs mājokli par greznuma iemiesojumu. Tomēr šādu efektu var panākt arī pavisam vienkāršos dzīvokļos vai mājās - pieliec pie griestu malām putuplasta mākslīgās dekoratīvās apmales, kuras vari piestiprināt ar silikona vai akrila līmi. Pēcāk griestus un apmales vai sienu un apmales nokrāso vienojošā tonī, lai šie materiāli krasi neatšķirtos viens no otra. 

Foto: Unsplash

Arī sienas paneļiem ir nozīme

Vēlies radīt franču stila dzīvokļa atmosfēru Purvciema divistabu dzīvoklī? Tas ir pavisam realizējams projekts. Izmantojot dažādas putuplasta vai koka apmales, imitē sienu panelējumu un pēcāk sienu nokrāso pelēcīgā vai baltā tonī. Lai gan šis projekts prasīs laiku un pacietību, rezultāts būs neatvairāms. 

Foto: Unsplash

Iebūvē grāmatu plauktus

Lai iebūvētu izcilus plauktus, remonts nav vajadzīgs. Kā izrādās, vairums blogeru iesaka "viltot" iebūvēto plauktu izskatu. Izliec visas sienas garumā un platumā modelējamos IKEA plauktus vai radi tos paša rokām no dēļiem. Plauktu augšējo un apakšējo malu maskē ar dekoratīvām apmalēm vai grīdlīstēm, bet pēcāk "iebūvēto" mēbeli nokrāso, lai apmales un mēbeles krāsas neatšķirtos un izskatītos viendabīgas. 

Foto: Unsplash

Mākslīgais kamīns - kāpēc ne?

Radi telpas fokālo punktu un iebūvē mākslīgo kamīnu - sienas vidū novieto veclaicīga kamīna malu imitāciju. "Kamīnā" vari novietot sveces, laternu vai pat mākslīgo kamīna uguni, proti, sildītāju ar displeju, kurā tiek atveidota uguns. Šādi kamīni liks griestiem izskatīties augstākiem un padara telpu pievilcīgāku.  

Foto: Unsplash

Koka sijas paša rokām

Koka sijas ir ārkārtīgi interesants telpas akcents, kas rada mājoklim mazliet industriālu piegaršu. Uz griestiem paralēli piestiprini četrus vai piecus dēļus vai siju atveidus un tos nolako.   

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu