Rinkēvičs aicina Māršalu salas noslēgt diplomātiskās attiecības ar Latviju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) piektdien Ņujorkā notiekošās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 74.sesijas laikā ticies ar Māršalu salu ārlietu ministru Džonu Silku un paudis Latvijas vēlmi noslēgt diplomātiskās attiecības ar Māršalu salām.

Kā informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM), Rinkēvičs ar Māršalu salu ārlietu ministru tikās, lai pārrunātu abu valstu sadarbības iespējas, sadarbību starptautiskajās organizācijās un aktuālo situāciju Klusā okeāna salu reģionā.

Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka Latvija ir ievēlēta ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē šā gada jūnijā, tādējādi Latvijas mērķis ir aktīvi strādāt pie ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomes digitālās dienas kārtības virzīšanas, lai veicinātu digitālo iekļaušanos un jauno tehnoloģiju izmantošanu Ilgtspējīgas attīstības programmas 2030.gadam mērķu sasniegšanai un klimata pārmaiņu jautājumiem, īpaši vēršot uzmanību uz mežu nozares stiprināšanu.

Kā informēja ĀM, ANO ietvaros Māršalu salas aktīvi pievēršas ar klimatu saistītiem jautājumiem, tai skaitā okeāna vides piesārņojumam, uzsverot, ka klimata pārmaiņas ir lielākais apdraudējums Klusā okeāna salu reģionam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu