Šveicē izsolīta Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta dēlam konfiscētu superauto kolekcija

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šveices varasiestādes ar izsoļu nama Bonhams starpniecību aizvadītajās brīvdienās pārdevusi Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta dēlam, eksotiskās valsts viceprezidentam Teodorinam Nguemam Obiangam konfiscētu superauto kolekciju.

Kolekciju, kurā ietilpst tādi spēkrati kā Bugatti Veyron, Aston Martin One:77, Koenigsegg One:1, Ferrari LaFerrari, Lamborghini Veneno Roadster, Ferrari Enzo un citi, kopā veidoja 25 automašīnas. Tās bija aplūkojamas, novērtējamas un iegādājamas golfa klubā Česerē ciematā netālu no Ženēvas.

Kopējie ieņēmumi no pārdošanas šajā izsolē bija ap 24,7 miljoniem eiro, un, kā paredz Obianga vienošanās ar prokuratūru, 21 miljons tiks atvēlēts dažādiem sociālajiem projektiem trūcīgajā Ekvatoriālajā Gvinejā, ziņo BBC.

Saskaņā ar izsoles rezultātiem visaugstākā cena samaksāta par ārkārtīgi reto Lamborghini Veneno Roadster. Šo 2014.gada automobili kāds anonīms pircējs iegādājies par aptuveni 7,6 miljoniem eiro. Tādējādi par šo auto, kas spēj attīstīt 354 km/h un tika izstrādāts, atzīmējot Lamborghini piecdesmito gadadienu, samaksāts par 50% vairāk nekā sākotnēji prognozēts. Tāpat Bonhams norāda, ka tā ir augstākā summa, kas izsolēs jelkad samaksāta par Lamborghini.

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster Foto: Reuters/ScanPix

Izsolei sagatavotie auto piesaistīja uzmanību no visas pasaules, bet jo īpaši no Eiropas. Tiesa, arī Vidējiem austrumiem ziņa par iespēju iegādāties ekskluzīvus auto nav paskrējusi garām, jo kāds auto kolekcionārs no Dubaijas Apvienotajos Arābu Emirātos ar aģenta starpniecību iegādājies uzreiz vairākas mašīnas.

Koenigsegg One:1
Koenigsegg One:1 Foto: AP/Scanpix

Kas ir Teodorins Nguema Obiangs

Teodorins tiek uzskatīts par tiešo sava tēva mantinieku Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta amatā. Tas varētu notikt visai drīz, jo Teodoro Obiangs Nguema valsts galvas lomu pilda jau kopš 1979.gada. 

Dažādos medijos Teodorins izpelnījies kritiku izšķērdīgā, ekstravagantā dzīvesveida dēļ. Savukārt likumsargu uzmanību viņš piesaistīja iespējamas korupcijas un valsts līdzekļu ļaunprātīgas izmantošanas dēļ. Apsūdzības pret Ekvatoriālās Gvinejas viceprezidentu gan 2019.gada sākumā tika atceltas, jo ar viņu tika panākta vienošanās par 25 automobiļu pārdošanu un iegūto līdzekļu ieguldīšanu sociālajos projektos.

Teodorins Nguema Obiangs
Teodorins Nguema Obiangs Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu