Ventspils uzņēmēja sieva iegādājusies miljonu vērto One-77 (165)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ventspils tranzītbiznesā strādājošā uzņēmēja Oļega Stepanova sieva Viktorija iegādājusies vienu miljonu latu vērtu automašīnu «Aston Martin One-77», vēsta portāls «Pietiek.com».

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

«Aston Martin One-77» izgatavots ierobežotā sērijā - pasaulē ir tikai 77 šādas automašīnas. Uz Stepanovas vārda reģistrētajam spēkratam Latvijā veikta pirmreizējā reģistrācija.

Britu superauto ir apgādāts ar 7,3 litru V12 atmosfērisko dzinēju, kurš attīsta 760 zirgspēkus un ļauj 100 km/h sasniegt mazāk nekā 3,7 sekundēs. Aston Martin informācija liecina, ka auto maksimālais ātrums ir vairāk nekā 220 jūdzes jeb 354 kilometri stundā.

Ne visas supermašīnas ir pieejamas jebkuram

Kamēr One-77 iegādei principā nekādu ierobežojumu nav un ir noteikts tikai, cik eksemplāri kurā pasaules daļā maksimāli nonāks, daudzi citi autoražotāji visai bažīgi raugās uz superauto turpmāko likteni. Tā, piemēram, Lexus sākotnēji plānoja no sava superauto LFA potenciālo pircēju loka atlasīt tikai tos, kas patiešām auto arī lietos, nevis turēs ieslēgtu garāžā vai kolekcijā. Vēlāk gan Lexus iegādes noteikumus mīkstināja, taču ierobežojums brīvi rīkoties ar LFA pirmajos divos gados kopš iegādes brīža joprojām ir spēkā; lai novērstu tālākpārdošanas un spekulatīvas pelnīšanas iespēju.

Tai pašā laikā var atzīmēt, ka Stepanovas pirkums ir tīrais nieks, salīdzinot ar kāda vārdā nenosaukta Tuvo Austrumu zemju iedzīvotāja pasūtījumu - viņš 2010.gadā sev un savas ģimenes locekļiem pasūtīja uzreiz 10 One-77, turklāt, lai apliecinātu, ka ir nopietns pircējs, uzreiz arī samaksāja 23 miljonus dolāru.

Latvijas miljonāru sarakstos jau vairākus gadus

Stepanova vairākus gadus tikusi iekļauta Latvijas miljonāru sarakstos, kā arī lielāko nekustamā īpašuma darījumu veicēju vidū. Arī pašlaik uz viņas vārda reģistrēts gan ekskluzīvs dzīvoklis Rīgas klusajā centrā, gan vēl seši citi galvaspilsētas īpašumi, norāda «Pietiek.com».

Iepriekš viņas veikto nekustamo īpašumu darījumu vidū lielākais bija 5134 kvadrātmetrus liela zemesgabala Rīgā, Mazajā Nometņu ielā 43, pārdošana par 4,217 miljoniem latu.

Savukārt 2010.gadā viņa 2239 kvadrātmetrus lielu Jūrmalas zemesgabalu ar dzīvojamo māju un slēgtu baseinu par 808 000 latu pārdeva ārvalstu pilsonim Aleksejam Meļņikovam.

Par viņas uzņēmējdarbību gan publiskas ziņas nav pieejamas. Izteikts minējums, ka darījumi tiek īstenoti par vīra biznesā nopelnīto naudu.

Stepanovs ir viens no tā dēvētajiem Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentiem, kuri jau gadiem tiesājas par ietekmi ostas uzņēmumos.

Oļega Stepanova «cīņu biedrs» Olafs Berķis ir viens no biedrības «Latvijas attīstībai» dibinātājiem, kopā ar kādreizējo Jaunā laika dibinātāju Einaru Repši un polittehnologiem Danu Titavu un Edgaru Jaunupu.

Komentāri (165)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu