Zoja Dešanela atklāj, kādēļ aizraujas ar dārzniecību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/zooeydeschanel

Holivudas skaistule Zoja Dešanela neslēpj, ka jau vairākus gadus piekopj veģetāru dzīvesveidu un ikdienā nopietni piedomā par ekoloģiju. Nesen aktrise iesaistījās projektā "The Farm Project", kurā aicina kūtros amerikāņus apdomāt, kur un kā rodas ēdiens. Žurnālam "Architectural Digest" aktrise atklājusi, kādēļ dārzniecība ieņem būtisku lomu viņas dzīvē. 

Kad aktrises ģimenē ienāca meitiņa, Zoja ar vīru sāka nopietni domāt par pašu audzētu pārtiku. Viens no iemesliem ir ASV pārtikas tuksneši - vietas Ziemeļamerikā, kur vairāku kilometru rādiusā nav neviena pārtikas veikala, turklāt vairums no pārtikas tuksnešu iedzīvotājiem nemaz nemāk izaudzēt pārtiku vai iekopt dārziņu. Šī iemesla dēļ aktrise aizsāka izglītojošu projektu, kas palīdzētu cilvēkiem iemācīties apgādāt sevi ar svaigiem augļiem un dārzeņiem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) on

Aktrises un viņas nu jau bijušā vīra Džeikoba Pečenika iniciatīvu dēvē par "Lettuce Grow". Mikrouzņēmuma nozīmīgākais produkts ir pašu patentētā vertikālā audzēšanas iekārta. Milzu puķupods ir automatizēta sistēma, kas spēj pati laistīt, mēslot, turklāt šis puķupods izmanto hidroponikas tehnoloģiju. Kā atklāj Pečerniks, šī iekārta iederēsies gan pagalmā, gan dzīvoklī, gan arī uz balkona - vertikālais puķupods ir samērā mazs un vizuāli atgādinās kādu modernu skulptūru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) on

Aktrise Zoja Dešanela žurnālam skaidro, ka viņas un bijušā vīra patentētā iekārta nav paredzēta tikai profesionāliem dārzniekiem, bet arī ļaudīm, kam dārzniecība ir sveša lieta - puķupods prasīs vien piecas minūtes nedēļā, bet rezultāts neliks vilties. "Man ir trīs lielākā izmēra puķupodi, un tajos izaug ļoti daudz pārtikas. Es vienmēr kādam iedodu salātus," stāsta aktrise. Tāpat Dešanela stāsta, ka viņas dārzā pārsvarā aug salāti un dārza darbos viņa vienmēr iesaista arī savu meitu Elziju. "Viņa ir kļuvusi ļoti izvēlīga. Veikalā iegādāto pārtiku viņa šķiro, taču mūsu izaudzētos produktus meitiņa pati norauj un uzēd," žurnālam atklāj aktrise.       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu