Katalonijas ekspremjers referenduma gadadienā pārliecināts par uzvaru cīņā par neatkarību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LLUIS GENE / AFP

Trimdā Beļģijā dzīvojošais Katalonijas ekspremjers Karless Pudždemons Madrides aizliegtā neatkarības referenduma otrajā gadadienā uzmundrināja atbalstītājus, paužot pārliecību, ka cīņā par Katalonijas neatkarību, neraugoties uz pieredzētajiem zaudējumiem, tiks gūta uzvara.

Pudždemons tviterī uzsvēra, ka separātistus divi apspiešanas gadi nav nobaidījuši un uzsvēra: "Mēs uzvarēsim!"

Katalonijas pašreizējais premjerministrs Kims Torra otrdien pauda, ka cīņa par Katalonijas neatkarību turpināsies.

"Mēs bez jebkādas taisnošanās turpināsim centienus, lai panāktu, ka katalāņu republika kļūst par realitāti," ceremonijā Barselonā sacīja premjers, piebilstot, viņa valdība ir uzticīga idejai par "visu politieslodzīto atbrīvošanu un trimdinieku atgriešanos".

Žironā, Katalonijas ziemeļaustrumos, 300 neatkarības atbalstītāju sapulcējās pie Spānijas civilās gvardes kazarmām, protestējot pret gvardu klātbūtni Katalonijā.

Kā ziņo mediji, kazarmas apmētātas ar olām un krāsas bumbām.

Vienlaikus Katalonijā saglabājas spriedze, gaidot spriedumu 12 separātistu līderu prāvā, kas ir apsūdzēti saistībā ar neatkarības referendumu. Pēc četrus mēnešus ilgušās liecību uzklausīšanas prāva noslēdzās jūnijā.

Prokurori bijušajam Katalonijas vicepremjeram Urialam Džunkerasam pieprasa 25 gadus cietumā, bet citiem apsūdzētajiem, arī vairākiem bijušajiem ministriem un diviem aktīvistu līderiem, draud no 16 līdz 17 gadiem cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu